Käänne on nyt mahdollinen. Pahin on ohi, vaikkei se siltä vielä tunnu. Työllisyys ei enää heikkene. Talous ei supistu. Nytkähdys on hento, mutta näkyvä.

Työ on kuitenkin vielä kesken. Vaikeiden valintojen aika ei ole ohi. Jäykkyyksiä on purettava. Maailman muutoksiin sopeutuminen ei riitä, eikä muutosten jarruttaminen kannata. Mahdollisuuksiin on uskallettava tarttua. Emme halua jäädä paikoillemme nahistumaan.

Joka päivä ei voi voittaa Euroviisuja ja jääkiekon maailmanmestaruutta. Joka päivä ei tule komeita uutisia jätti-investoinneista. Mutta joka päivä Suomessa tapahtuu monia asioita, jotka vievät eteenpäin. Siihen ainoaan oikeaan suuntaan. Joku aloittaa yrittäjänä, työllistää itsensä ja samalla ehkä muitakin. Joku hoksaa nyhtökauran mahdollisuudet. Joku kehittää pelin älykelloon. Joku päättää sijoittaa suomalaiseen osaamiseen.

Kokoomus auttaa Suomea laittamaan lisää vauhtia masiinaan – katsomalla kauemmas, tähtäämällä pidemmälle. Työn, tekojen ja jopa ilon kautta.

Me kaikki tiedämme, että kyynisyys on kuolemaksi. Me tiedämme, että pessimismi puuduttaa. Silti niihin on helppo vaipua, kun talouden kurimus painaa, ja tilanne maailmalla on epävakaa. Suomi ei ole koskaan kääntänyt uutta lehteä ilman kovaa työtä ja vahvaa päätöksentekoa. Välillä niskaan tulee kirosanoja ja kolajuomaa. Joskus syystä, joskus syyttäkin. Loppupeleissä koko joukkue tukee jäseniään eteenpäin.

Katsotaan yli huomisen. Aikaan, jolloin Suomi on maailman paras maa. Taas. Maa, jossa on hyvä tehdä töitä ja yrittää. Ja vieläpä onnellinen maa. Yhteiskunta, jolla on rohkeutta ottaa ensimmäisenä harppauksia eteenpäin sen sijaan, että yritämme jarruttaa vääjäämätöntä. Pieni maa, joka uskaltaa tarttua kansainvälistymisen mahdollisuuksiin ja kuuluu voittajiin.

Sinne Suomen ja suomalaiset vie kauemmas katsova joukkue nimeltä kokoomus. Ja tätä joukkuetta johdetaan keskeltä – laittamalla rohkeus likoon joka päivä. Yhdessä.

#yhdessäpuolue

#meolemmekokoomus

12 Comments
 1. Tero
  03.05.2016 08.28

  suomi ei nouse ellei sijoittamisesta tänne tehdä verotuksella järkevää. yritysveronkin tulisi laskea portaittain aina sen mukaan montako ihmistä firma työllistää.

  mitä tulee sitten kokoomukseen niin toivon että vapaavuori lähtee puheenjohtajakisaan mukaan orpon ohella koska kokoomus tarvii uuden puheenjohtajan.

  Reply
  • Juhana Herttuala
   21.05.2016 14.25

   Suomeen sijoittaminen on jo tehty kohtuullisen järkeväksi, mutta vain ulkomaisella statuksella toimiville.

   Reply
 2. Harri
  04.05.2016 21.46

  Huomisen yli katsomisen eräs keskeinen vaatimus on, että osataan kuvitella tulevaisuus, eli nähdä visio jota tavoitella. Ilman selkeää visiota, tekemisestä tulee vain turhaa liikettä ilman päämäärää.

  Minkälaisen Suomen me haluamme? Uskallammeko ajatellen ”out of the box”, ja olla tarvittaessa eri mieltä vaikkapa EU:n, tai muiden valtioiden kanssa. Osaammeko nähdä tulevaisuuden paremmin kuin muut?

  Mielenkiinnolla odotan niitä selkeitä visioita siitä, minkälainen on se Suomi, joka on maailman paras maa.

  Tulevaisuuden menestys edellyttä start-up tyylistä markkinahäirikön roolia myös Oy Suomi Ab:lta.

  Reply
 3. Vilho Partanen
  05.05.2016 16.58

  Valtakunta pitäisi laittaa kuntoon, mutta keskeisin hallituspuolue sekoaa kesken kaiken kuin pulkkinen paitaansa.

  Reply
 4. Vilho Partanen
  06.05.2016 09.39

  Arveleeko Kokoomus, että äänestäjät kovin tykkäävät siitä, että laitetaan hulinaksi kesken kunnostustöiden ja vain sen takia, ettei kaikki vallanhimoiset mielestään kyvykkäät päässeet hallitukseen ?

  Reply
  • Juhana Herttuala
   07.05.2016 17.37

   Onko parempi mennä vallanhimoisilla kyvyttömillä?

   Reply
   • Vilho Partanen
    21.05.2016 20.51

    Vertaile huviksesi kilpakumppanien CV:t ja ajattele hetki, mihin olemme oikeasti menossa kansakuntana, EU:na ja ihmiskuntana.

    Reply
    • Juhana Herttuala
     22.05.2016 23.19

     Näyttää, että otetaan vielä yksi 50 mrd velkaa ja sen jälkeen asioista päättää IMF

     Reply
     • Vilho Partanen
      23.05.2016 08.31

      Pelkään pahoin, että olet oikeassa. Yksi ehdokkaista sanonutkin, että vielä pystyy ottamaan velkaa… Vaarallista populismia.

 5. Liisu Liisukainen
  08.05.2016 12.13

  Hyvä Aleksader Stubb!

  Huomasin eräässä blogissa maininnan: Jos Stubb tästä painostuksesta selviää, hän osoittaa olevansa hyvää valtiomies ainesta! Painostuksella siinä tarkoitettiin viimeaikaisia tapahtumia.

  Olen samaa mieltä. Kunniotan ja ihailen joustavaa ja positiivista
  suhtautumistanne asiohin kuin asioihin, reipasta ja joustavaa esiintymistänne ja osaamistanne.

  En kuulu mihinkään puolueeseen enkä ole kaikista asioista kanssanne välttämättä samaa mieltä, mutta toivon että pysytte hallituksessa nykyisellä paikallanne, sillä eihän se hallituksen vika ole, että Suomi elää velaksi joka hetki. Nykyisen hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitäminen ei ole mahdollista tässä tilanteessa. Nyt pitää toimia Suomen hyväksi. Ei puolueiden!

  Reply
  • Juhana Herttuala
   22.05.2016 23.25

   Kokoomus ehti sekoilla jo 10 vuotta puheenjohtajavalintojen kanssa ennen Stubbin valintaa, mikä sen nyt muuttaisi?

   Reply

Comment

required