Terveiset Lakeuksilta. Meneillään maakuntapäivä uskomattoman kauniissa, aurinkoisissa pakkasmaisemissa. Sekä Vaasan yliopistolla että Seinäjoen ammattikorkeakoulussa täydet salit. Luennoin otsikolla ”Euroopan unioni ja maailmanpolitiikan uudet valtasuhteet”, mutta erinomaisia kysymyksiä tuli myös – yllätys, yllätys – esimerkiksi päivänpolttavasta Wikileaksista.

Tässä pari kommenttia siitä:

Meillä ei ole vielä tietoa vuodettujen asiakirjojen sisällöistä. Odottavalla kannalla ollaan. Koko Wikileaks-ilmiö tuntuu minusta vastenmieliseltä. Jokaisella maalla on oikeus omiin, diplomaattisiin asiakirjoihinsa, joiden sisältö voi olla sensitiivistä ja tarkoitettu luottamukselliseksi. Kannatan avointa ulkopolitiikkaa, mutta tässä on kyse eri asiasta – laittomasta vuodosta, joka saattaa horjuttaa kansainvälisen politiikan vakautta.

Suomen kannalta en ole kovin huolissani. En usko, että vuodot vaikuttavat Suomen ja USA:n erinomaisiin suhteisiin. Täysin varmasti on mahdoton kuitenkaan sanoa mitään, sillä – kuten todettua – meillä ei ole asiakirjojen sisällöistä vielä tietoa.

Pysytään kuulolla. Nyt Seinäjoelle kauppakeskukseen kahvittelemaan. Viimeksi kun olin, oli paljon jengiä ja värikkäitä mielipiteitä. Toivottavasti nytkin.

Hieno puukko Suomen Yrittäjäopiston väeltä

Tupa täysi ja ylikin Vaasan yliopistolla

 

Comment

required