Terveisiä Strasbourgissa. Äsken alkoi vuoden viimeinen täysistuntoviikko. Tällä viikolla meillä on tapetilla seuraavanlaisia juttuja:

1. Ilmanlaadun parantaminen (direktiivi). Tässä keskeisin asia liittyy pienhiukkasiin. Talvihiekottajat voivat kuitenkin jatkaa huoleti, koska siihen saatiin poikkeus.

2. Meristrategia (direktiivi). Tavoitteena on saada meriympäristö parempaan kuntoon vuoteen 2020 mennessä. Direktiivi parantaa muun muassa Itämeren suojelua. Se koskee myös Koillis-Atlantin, Välimeren ja Mustan meren merialueita.

 

Blogimerkintä melkein valmis…

3. EU:n budjetti. Tästähän parlamentti äänesti jo edellisessä täykkärissä. Nyt neuvottelut neuvoston kanssa on käyty ja lopputuloksesta äänesteteään torstaina. Kokonaisbudjetti on noin 120,3 miljardia euroa. Neuvottelujen tuloksena sateliittinavigointijärjestelmä Galileo, Euroopan teknologiainstituutti EIT sekä yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka saivat lisää rahaa.

4. Lissabonin sopimuksen allekirjoitus. Parlamentti keskustelee siis loppuviikon huipparista ja viisasten ryhmästä, joka perustetaan pohtimaan EU:n tulevaisuutta. Samalla komission, parlamentin ja neuvoston puheenjohtajat allekirjoittavat perusoikeuskirjan.

5. Viinialan uudistus (asetus). Tässä on kyse vähän samasta jutusta kun siinä vodkasodassa. Viinin markkinajärjestelmä säilytetään, mutta samalla sitä muutetaan…Eli parlamentti vesittää komission ehdotusta. Viininviljelijöillä taitaa olla vähän samat intressit kuin vodkantuottajilla.

Muitakin juttuja on agendalla. Niistä enemmän viikon aikana. Huomisesta teemme sitten laajemman videoblogin.

 

Comment

required