Huomenna alkaa kolmen viikon rupeama, jonka jälkeen loma maittaa.

Ensi viikolla painopiste on Etyj-ulkoministerikokouksessa, johon on tulossa ennätykselliset 53 ministeriä. Vain Kanadan, Italian ja Maltan kollegat ovat tällä kertaa muualla. Sitä ennen (tiistaina) käyn Brysselissä niin sanotulla transatlanttisella illallisella, johon osallistuvat EU- ja Nato-ulkoministerit sekä Sveitsin kollega.

Etyj-kokouksen virallinen osuus on torstaina ja perjantaina. Keskiviikkona isännöin kvintetin, eli Espanjan, Kreikan, Kazakstanin ja Liettuan illallista.

Perjantai-iltana on sitten luvassa ulkoministeriön pikkujoulut sekä Kokoomuksen 90-vuotisgaalaillallinen. Jotta ei menisi ihan kuivaksi niin itsenäisyyspäivänä on luvassa kirkko, valtioneuvoston lounas ja presidentin vastaanotto.

Sunnuntaina lennän taas Brysseliin, jossa meillä on EU-ulkoministerikokous maanantaina 8.12. Sieltä takaisin Helsinkiin tiistaiksi. Keskiviikkona onkin sitten luvassa suurta suomalaisjuhlaa Oslossa, jossa Martti Ahtisaari vastaanottaa Nobelin Rauhanpalkinnon.

Oslosta lennän suoraan EU:n huippukokoukseen Brysseliin. Luvassa on pitkä kokous, jossa väännetään ilmasto- ja energiapakettia.

Jotta ei menisi ihan löysäilyksi niin muuttokuorma lähtee Brysselistä kohti Suomea joulukuun kolmannella viikolla…Näen jo edessäni muhkean joulukinkun.

Comment

required