Tänään meni taas töissä lujempaa kuin kotona. Aamulla kävin ulkoasiainvaliokunnassa. Siellä ei ollut sydäntäni lähellä olevia aiheita, joten sain luettua muita papereita samaan aikaan. Ennen lounassalaattia päätteen äärellä tapasin talous- ja sosiaalikomitean varapuheenjohtajan. Hän halusi puhua raportistani varainhoitovaliokunnassa. Ei mitään erikoista.

Tapasin myös amerikkalaisen ruokateollisuuden delegaation. He halusivat kuulla viimeisimmät uutiset terveysväittämiä koskevasta raportistani. Kerroin missä mennään. Jonkinlainen kompromissi varmaan syntyy. Nykymuodossaan komission ehdotus ei mene läpi, koska sen pohjalta kiellettäisiin lähes kaikki terveysväittämät. Esimerkiksi Benecol ei saisi väittää, että heidän tuotteensa auttaa kolesterolin vähentämisessä.

Iltapäivä meni eri valiokunnissa. Ulkoasiainvaliokunnassa oli mielenkiintoisin keskustelu – aiheena uusi EU:n ulkoministeriö, josta kirjoitin viime viikon Ilta-Sanomissa. Esitin samat teesit ja ehdotin, että asiasta pidettäisiin kuuleminen maaliskuussa. Budjetinvalvonta- ja sisämarkkinavaliokunnissa ei ollut minua suoraan koskevia aiheita, joten piipahdin molemmissa vain lyhyesti.

Illan mielenkiintoisin tapahtuma oli luento 300:lle ranskalaiselle varttuneemmalle MBA-opiskelijalle. Tunnelma oli hyvä. Nautin siitä, kun saan vähän vitsailla ranskalaisille ranskalaisista ranskaksi. Yleisö eli mukana niinkuin ranskalaisilla on tapana. Vitseille naurettiin, hyville pointeille taputettiin, huonoille sihistiin. Kun kerroin kannattavani Turkin EU-jäsenyyttä sain oikein kunnon sihinät…

Comment

required