Istun ryhmäkokouksessa. Puheenvuoroista ei tahdo tulla loppua. Hyvin aikaa kirjoittaa pari riviä nettipäiväkirjaan.

Ranskan ja Hollannin kansanäänestysten jälkeen EU:n perustuslaki on ollut jäissä. Unioni kykenee neuvottelemaan vain yhdestä asiasta kerrallaan. Budjettineuvottelut ovat nyt paketissa ja puntari on siirtynyt perustuslain suuntaan.

Kansainvälisessä ja kansallisessa mediassa näkyy jälleen juttuja EU:n perustuslaista. Siitä on tulossa Itävallan puheenjohtajuuden kärki.

Heti uudenvuoden jälkeen Itävallasta tuli vähän ristiriitaisia viestejä. Joidenkin mielestä perustuslaista pitää neuvotella uudestaan.

Liittokansleri Schlüssel on kuitenkin peräänkuuluttanut malttia. Hyvä niin. Samoin tekee Euroopan parlamentti, joka hyväksyy aiheesta julkilausuman ensi viikon täysistunnossa.

Tällä viikolla olemme viilannet Duffin ja Voggenhüberin perustuslakiraporttia.

Loppumetreillä tulee aina erilaisia muutosehdotuksia. Muutamat ovat teknisiä. Toiset yrittävät ujuttaa sekaan ehdotuksia, jotka eivät menneet läpi valiokunnan äänestyksissä.

Olen myös ollut yhteydessä eduskuntaan. Tavoitteena on järjestää yhteisiä kokouksia kansallisten parlamenttien ja Euroopan parlamentin välillä. Viilaamme sopivia sanamuotoja yhteistyölle. On tärkeää saada Itävallan ja Suomen parlamenttien tuki mietinnölle.

On myös tärkeää, että ensi viikolla raportti saa taakseen selkeän enemmistön.

PS. Ranskan radio haastatteli tänään Tarja Halosesta. Yritin olla mahdollisimman objektiivinen…Toimittajan mukaan onnistuin.

Comment

required