Koti-isä tai -äiti tekee raskaampaa työtä kuin meppi. Sen sain kokea tänä viikonloppuna. Olin yksin lasten kanssa lähes koko viikonlopun. Tai no en edes ollut ihan oikeasti yksin, koska suoriuduin tehtävästä au pairimme Darjan tiukassa valvonnassa. Viikonlopun jälkeen olin ihan poikki.

Suzanne oli kiinnittänyt jääkaapin oveen tyylikkään A4:n otsakkeella ”Weekend survival instructions”. Paperi sisälsi tarkan aikataulun ruokailuista ja muista vähemmän tärkeistä aktiviteeteistä…Selvä luottamuspula…Vietin viikonlopun ainoan rauhallisen hetken lasten nukkumaanmenon jälkeen. Se ei paljon auttanut, koska Oliver päätti herätä molempina aamuina klo. 5.30.

Maanantaina oli kiva tulla töihin rauhoittumaan. Tai paremminkin olisi ollut kiva tulla rauhoittumaan. Koska olin torstaina ja perjantaina meppikiertueella Suomessa, niin pöydällä oli paljon rästejä. Vastaamattomia sähköpostiviestejä oli vähän yli 200. Sain ne purettua aamupäivällä.

Iltapäivällä meillä oli sisämarkkinavaliokunta, jossa keskustelimme jälleen kerran palveludirektiivistä. Huomenna minulla on ilo ja kunnia antaa tilannekatsaus kahdesta lausunnosta, jotka ovat valmisteilla. Toinen koskee vitamiineja ja mineraaleja, toinen taas terveysväittämiä. Nyt kotiin opiskelemaan niin, että ei tule puhuttua puuta heinää.

Comment

required