Menossa on valiokuntaviikko. Perustuslakivaliokunnassa pohditaan huomenna perustuslain tulevaisuutta. Vieraana ovat Espanjan ja Luxemburgin Eurooppa-ministerit. Povaan mielenkiintoista keskustelua, josta raportoin huomenna. Perustuslakikeskustelussa on nyt selvästi säpinää.

Sisämarkkinavaliokunnassa päähuomio keskittyy valmispakkausdirektiiviin ja ”roamingiin”. Valmispakkauksissa ranskalainen kollegani yrittää taas harmonisoida kaikki pakkaukset. Onneksi hän ei siinä onnistu. Ei kaikkien maitopurkkien tarvitse olla samankokoisia.

Roamingissa pistetään puhelinoperaattorit tiukille. Eikä syyttä. Ulkomailla soittaminen tai tekstaaminen on aivan käsittämättömän kallista. Nettiselailu kännykästä ei myöskään ole halpaa huvia. Meikäläiselle se on kuitenkin välttämätöntä, koska muuten en saisi teidän arvokkaita kommentteja nettiin lähes reaaliajassa.

Perjantai on toivon mukaan jännä päivä. Tuolloin järjestämme yhdessä Jyrki Kataisen kanssa lehdistötilaisuuden, jossa julkaistaan allekirjoittaneen raportti EU:n tulevaisuudesta. Tervetuloa vaan Kampin kauppakeskuksen Korvakahvilaan perjantaina kello 12.00.

Raportti rakentuu siis niiden kymmenen tulevaisuusteesin ympärille, joista näilläkin sivuilla on käyty vilkasta keskustelua. Pistän raportin lopullisen version nettiin perjantaina aamupäivän aikana.

Olli Kivinen kirjoitti tänään erinomaisen kolumnin Hesarissa siitä, että kansainvälisestä politiikasta ei näissä vaaleissa puhuta tarpeeksi. Perussuomalaisten Timo Soini oli samoilla linjoilla, joskin ehkä vähän eri näkölulmasta…

Päivän kysymys: miksi ehdokkaat ja puolueet eivät halua puhua EU:sta tai kansainvälisestä politiikasta ylipäätään?

Comment

required