Rästihommia kertyy kun on pari päivää poissa toimistolta. Tänään keskityin chattailuun, luennoimiseen, perustuslakimietintöön ja tulkkausraporttiin. Tapasin myös ystäväni Esko Antolan.
 
Aamulla palaveerasin Duffin ja Voggenhüberin kanssa. Neuvottelimme perustuslakimietintönnön kompromissiehdotuksista.
 
Kerroin ryhmämme ongelmista ja sanoin, että heidän ehdotuksensa ei meille sovi. Duff ei tainnut oikein tykätä viestistä.
 
Perusongelma on, että Duff ja Voggenhüber ajavat uutta konventtia ja muutoksia perustuslakiin jo tässä vaiheessa. Meidän ryhmä on ”konservatiivisella” kannalla. Nyt on liian aikaista päättää etenemistavasta.
 
Raportista äänestetään valiokunnassa ensi viikolla. Vielä on viikon verran neuvotteluaikaa. Taitaa mennä aikamoiseksi sahaamiseksi. Katsotaan miten käy.
 
Aamulla luennoin Ouluaiselle porukalle. Hyvä keskustelu EU:n tulevaisuudesta.
 
Jatkoin samalla teemalla Esko Antolan kanssa. Jäi hyvä jälkimaku. EU on toki eräänlaisessa kriisissä, mutta tunnelin päässä on myös valoa. Toivottiin, että britit onnistuisivat budjettineuvotteluissa. Se antaisi myönteisen signaalin ja auttaisi myös perustuslain eteenpäin viemisessä.
 
Viimeisimmät huhut budjettineuvotteluista antavat toivoa. Britannia on pelannut riskillä, mutta onnistuminen on nyt lähempänä kuin epäonnistuminen. Uskallan väittää (riskillä), että onnistumisen suhde on nyt 60/40. Käsittelen asiaa huomisessa nettipäiväkirjamerkinnässäni tarkemmin.
 
Päivän chattiaiheena oli eurooppalaisuus ja itsenäisyys. Tapiolan lukio osallistui chattiin. Tuli taas tukuittain hyviä kysymyksiä. Vastailin sen kun kerkesin. Kymmensormijärjestelmästä hyötyä.
 
Iltapäivällä kävimme avustajani Lauri Tieralan kanssa läpi perustuslakimietinnön äänestyslistaa. Puuduttavaa touhua. Jatkamme huomenna lentokoneessa matkalla Brysselistä Helsinkiin.
 
Iltapäivällä suunnittelimme myös avustajani Tero Luoman ja kahden virkamiehen kanssa tulevaa tulkkausmietintöäni. Siitä tulee jännä. Pitää löytää tasapaino kustannustehokkuuden ja laadun välillä. Kielikysymykset ovat myös tärkeitä periaatekysymyksiä, ja siksi sensitiivisiä.
 
PS. En sittenkään nähnyt eilistä vaaliväittelyä. Sauli sai kovasti kehuja. Hienoa!

Comment

required