Juuri nyt on sellainen perjantaifiilis. Raskas viikko takana, viikonloppu häämöttää. Tai ainakin melkein. Huomenna olen ensimmäistä kertaa Lauantaiseurassa. Sen jälkeen menen puoluehallituksen kokoukseen ja Helsingin Sanomien Itämeriseminaariin. Niiden jälkeen viikonloppu alkaa.

Tänään hyväksyimme EU:n ulkosuhdepalvelua koskevat linjaukset EU-ministerivaliokunnassa. Pidin aiheesta myös tiedotustilaisuuden.

Sen jälkeen vietinkin suurimman osan aamupäivästä Tasavallan Presidentin kanssa. Ensin perinteinen, lähes viikottainen tapaaminen. Sitten Tasavallan Presidentin esittely ja lopuksi vielä lounas presidentin ja Martti Ahtisaaren kanssa.

Lounaan jälkeen pidin puheenvuoron Ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan tilaisuudessa. Se meni mielestäni ihan hyvin, vaikka en tunnekaan olevani aiheen asiantuntija. Olin lukenut paljon taustoja ja puheenvuoroni löytyy tuosta julkaistujen kohdalta. Mitä olet mieltä?

Annoin myös haastattelun TV-Nytt:lle. Aiheena rypäleaseet. Ei mikään ihan helppo aihe. Neuvottelut kansainvälisestä rypäleasesopimuksesta alkaa Dublinissa maanantaina. Suomi on mukana neuvotteluissa.

Tiimipalaverissa kävimme läpi viikon tapahtumat ja suunnittelimme tulevia. Oli mukava istahtaa rauhassa ja käydä läpi eri juttuja Katan, Jorin, Tiinan, Minnan, Teijan, Juhan ja Jorin kanssa. Mikko on ansaitulla lomalla, ja arvatkaas missä? Georgiassa!

Iltapäivän loppupuolella tapasin vielä Eva Biaudetin, joka tekee arvokasta työtä ihmiskauppaa vastaan Ety-järjestössä. Taas osoitus siitä, että suomalaista työtä arvostetaan.

Annoin vielä päivän päätteeksi radiohaastattelun Economist-lehden kotisivuille. Se julkaistaan ensi viikolla.

Nyt ei auta muu kun lähteä uimaan. Ottaisin mielelläni vastaan palautetta huomisesta Lauantaiseurasta. Hyvää viikonloppua!

Comment

required