Terveisiä Vierumäeltä. Olemme täällä viettämässä lasten hiihtolomaa. On muuten aivan mahtava mesta!

Olin täällä ensimmäisen kerran lätkäleirillä joskus 1980-luvun taitteessa. Muuan Teppo Numminen oli samaisella leirillä, jota veti Sakke Pietilä.

Meillä oli myös golfmaajoukkueen leirejä Vierumäellä 1980-luvun loppupuolella. Ne olivat niitä aikoja, jolloin golfareiden kuntotestit eivät välttämättä heti osoittaneet, että kyseessä on urheilulajin maajoukkue…

Ei muuten uskoisi, että kyse on samasta Vierumäestä, jossa nuorena leireilin. Nykyään tämä on yksi Euroopan hienoimmista urheilu- ja vapaa-ajan keskuksista. Täällä on kaikkea!

On hienoja mökkejä, on ravintoloita. Urheilua voi harrastaa laidasta laitaan. Kaikkea hiihdon ja golfin väliltä. Kurssejakin on joka lähtöön. Kuntotestejäkin. Täällä on kertakaikkiaan loistavat puitteet ja palvelut joka lähtöön: perheille, firmoille, kaikille.

Vierumäki on siinäkin mielessä ainutlaatuinen, että täällä yhdistyy vapaa-ajanvietto ja opiskelu. Paikkahan on tunnetusti myös Suomen urheiluopisto. Itsekin olin tänään vähän ”töissä”. Luennoin kansainväliselle linjalle EU:sta. Loistoporukka!

Parin ensimmäisen päivän aikana on tullut treenattua oikein kunnolla. Uintia, pyöräilyä, punttia ja hiihtoa. Pariisin maratonin 16 viikon harjoitusjakso on puolivälissä. Olen tehnyt kuusi harjoitusta viikossa, mutta valitettavasti yksikään niistä ei ole ollut juoksu. Selkä ei ole vielä juoksukunnossa. Taitaa jäädä Pariisi väliin, mutta ei sillä niin väliä. Kunto kohenee.

Sain Raimo Niemiseltä erinomaisia uintivinkkejä. Olo altaassa tuntuu päivä päivältä paremmalta. En aiemmin tajunnut, että uinti on erittäin tekninen laji.

Eilen tein myös kuntotestin Rami Virlanderin ammattimaisessa valvonnassa. Juoksumatto olisi ollut luonnollisempi väline, mutta selän takia tein testin pyörällä. Hyvin meni. Taisivat testaajat vähän yllättyä.

Alla keskeisimmät faktat:

Paino: 82,2 kg
Pituus: 189 cm
Rasva %: 14,1
Uupuminen: 20 min
Maksimaalinen työ: 350 wattia
VO2 maksimi: 54,6 ml/kg
Maksimi ventilaatio: 186 l/min
Maksimi syke: 185
Maksimi maitohappo: 11,1
Palautuminen: 1.45

Virlanderin Rami oli palautteessaan erittäin kannustava. Maksimihapenottokyky on erinomainen, ja olisi vielä ollut kolmisen pinnaa korkeampi juoksumatolla. Suorituksen taloudellisuus oli myös erinomainen. Vierumäellä testataa vuosittain yli 10 000 henkeä. Kerrottiin, että oma testini oli top 2-3%.

Tästä on hyvä jatkaa. Oma lähtökohtani on yksinkertainen. Kuntoilu ja fiksu ruokavalio = hyvä olo. Nämä ovat täysin henkilökohtaisia juttuja, eikä niitä sen koommin kannata vertailla. Pääasia, että on hyvä olla.

Täällä Vierumäellä voi myös bongata eläviä legendoja. Urheiluhallin vastaanotossa tapasin kiekkolegenda Seppo Revon. Tänään kahvittelin Pekka Vasalan ja Erkka Westerlundin kanssa.

Kyllä täällä on hyvä olla. Katsellaan Suomi-Tsekki peliä. Raipe on vedossa!

PS: Ei tämä ihan pelkäksi urheiluksi ehtinyt mennä. Financial Times ja European Voice soittivat lobbausraportista. Slovenian (puhenjohtajamaa) suurlähettilään kanssa neuvottelin tavarapaketin yksityiskohdista suoraan punttisalilta…

Comment

required