Istun kotona ja vietän loman viimeisiä tunteja. Patterit ovat täynnä jo odotan huomista innolla. Fiilis on vähän sama kuin koulua odotellessa kesäloman päätteeksi – kiva nähdä kavereita.

Suurkiitos kaikille, jotka kommentoivat keskiviikkona esittämääni kysymystä blogikielestä. Oli myös mukava saada sivuille uusia tuttavuuksia. Tervetuloa vaan!

Seuraavassa yhteenvedonomaisesti muutama huomio kommentteihinne.

Tuntuu siltä, että selkeä enemmistö kannattaa kokeilua. On myös niitä, jotka suhtautuvat ehdotukseen vähän varauksellisesti.

Korostan, että suomenkielinen blogi ei katoa minnekään. Se on ollut näiden kotisivujen pääjuttu ja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Tavoitteena on kertoa mepin työstä nimenomaan suomalaisille.

Pohdimme yhdessä avustajieni ja Innomen Mikeal Siirilän kanssa miten voisimme parhaiten toteuttaa kaksikielisen blogin niin että kaikkien kävijöiden on mahdollisimman helpoo seurata kirjoituksia ja kommentteja valitsemallaan kielellä.

Vastaisuudessa kirjoitan aina välillä myös ruotsinkielisiä blogimerkintöjä. Niitäkin voi kommentoida haluamallaan kielellä. Luen esimerkiksi parhaillaan erinomaista kirjaa nimeltä ”Konsten av att vara snäll”. Siitä olisi mukava kirjoittaa ruotsiksi.

Summa summarum: ehdotan, että lähdemme varovasti liikkeelle, siis todellakin kokeilunomaisesti. Lähtölaukauksena toimii Economist-blogi, joka alkaa maanantaina 3.9.

Katsotaan millaista ”kansainvälistä” porukkaa saadaan mukaan. Muutaman viikon kuluttua tarkastelemme sitten tilanteen uudelleen. Eli tältä pohjalta liikkeelle.

Kiitos vielä Eeva, Johannes, Lasse Holopainen, Pirkko, Iisi, Outi, Christian, Kari, Heidi, Jouni, Laura, Helena, Kimmo, Jussi, Elina, Seppo Kangas, Lasse Lahtinen, Tommy, Jussi, Seppo Rantala, Päivi, Hanne, Juha, Minna, Jan, Hanna, Jotu, Eve, Ville, Tarmo ja Timo.

Comment

required