Päivä meni pitkälti Oxford University Pressin EU-tekstikirjan viimeistelyssä. Raskasta puuhaa, mutta eteni. Olemme luvanneet kirjan kustantajalle toukokuun loppuun mennessä.

Illan suussa menimme perheen kanssa Grand Placen kupeeseen katsomaan Mannequin Pissin lakitusta. Paikalla oli jälleen kerran satoja suomalaisia. %video%

Oli kiva nähdä kavereita ja nostattaa vapputunnelmaa. Eihän se samanlaista ole kuin Suomessa, mutta yrityksestä ei ainakaan ole puutetta.

Blogikeskustelu blogikeskustelusta tuntuu käyvän vilkkaana. Olen itse sitä mieltä, että otetaan vaan ihan rauhallisesti. Meillä on erinomaisia EU- ja ulkopoliittisia keskusteluja eri aiheista, ja hyvä niin. Jatketaan samaan malliin. 

Lainaisin tässä mielelläni mentorini, edesmenneen suurlähettiläs Antti Satulin ohjenuoraa: ”terveen järjen käyttö on sallittua”. Pohdiskelen päivän tai kaksi ja pistän sitten pöytään muutaman lisäajatuksen.

Kantani Viron tilanteeseen ilmaisin tänään TV-Nyttin uutislähetyksessä, joka löytynee FST:n kotisivuilta. Mielestäni Ilkka Kanervan linjaukset ovat olleet erinomaisia. Hän on korostanut solidaarisuutta EU-maiden kesken.

Ei Viron tilanne ole mikään ulkopoliiitinen asia, se on EU:n sisäpolitiikkaa. Se muuttui EU:n ulkopolitiikaksi (ja sitä kautta myös Suomen ulkopolitiikaksi) vasta siinä vaiheessa kun Venäjän Duuma rupesi uhittelemaan.

 

Brysselin vappusää oli mitä mainioin. Kuva toimistostani.

Comment

required