Tämä voi nyt olla vähän vanhanaikaista, mutta pidän valokuva-albumeista. Kyllähän ne tässä päätteelläkin ovat ihan kivoja, mutta tuolla hyllyssä ne ovat kyllä vielä hienompia.

Yksi joululoman tavoitteista oli saattaa perheen valokuva-albumit ajantasalle. Tänään aamulla kello 1.00 homma oli hoidettu. Edellinen urakka päättyi vuoteen 2004. Nyt saimme aherrettua pari vuotta lisää.

Empiirinen tutkimus osoittaa, että yhteen vuoteen menee noin kuusi tuntia – esikarsinta, aikajärjestys, lopulliset valinnat, tarrat, liimaus albumiin ja satunnaiset kuvatekstit.

Ainahan tuo albumien järjestely pännii, mutta kun ne saa valmiiksi niin hyvältä tuntuu. Ei nyt ihan kirjan julkaisemisen veroinen juttu, mutta melkein.

Saimme myös järjestettyä perhevideot. Yhteensä neljätoista tuntia. Mukavaa dokumentointia sekin.

En kyllä aio ketään kaveria tai sukulaista noilla filmeillä kiusata tyyliin ”Hei tulkaapas kattomaan tunnin pätkää meidän viime vuoden Italian lomasta. Tuossa on Emilie ja Oliver ovat rannalla. Tuossa uima-altaalla. Eikö olekin hienot maisemat”. Siinä voisi kaverit miettiä kahteen kertaan tulevatko uudestaan kylään.

Unski Hämäläinen avasi eduskuntavaaleja seuraavan ”perässähiihtäjä”-bloginsa eilen http://blogit.hs.fi/unski/. Hieno homma. Aion seurata sitä samaan malliin kuin edeltävää pressanvaaliblogia.

Huomasin myös, että tällä kertaa Unski julkaisee kommentteja vain nimellä. Tämä on myös tervetullut uudistus. Viime kerralla taisi olla aika paljon eri puolueiden puuhastelijoita, jotka ampuivat jonkun nimimerkin takaa.

Loppukanettina huomioitakoon, että blogikuvituksessa kolmantena hiihtävä henkilö on ryhmän nuorin ja kovakuntoisin kaveri. Hän ajaa vielä tässä tulevien viikkojen aikana ykkösen ja kakkosen ohi. Tämä arvio on tietenkin täysin subjektiivinen…

Kirsi Pihan blogissa on myös käyty vilkasta keskustelua http://blogit.hs.fi/lukupiiri/. Kannattaa käydä katsomassa eilinen debatti Paolo Coelhosta. Nettikeskustelua parhaimmillaan.

Itse odotan innolla ensi viikkoa. Hommat alkavat toden teolla. EPP-ED ryhmämme valitsee muun muassa uuden puheenjohtajan.

Odotan myös innolla blogin avaamista. Oletan, että se tulee muuttamaan nettipäiväkirjan luonnetta. Tervetullut muutos ainakin kirjoittajalle. Toivottavasti myös lukijalle.

Comment

required