Kuka väitti, että perinteistä ”barter”-kauppaa ei enää käydä. Euroopan parlamentissa kyllä käydään.

Päivä oli muutoin ihan perinteinen (lukemista, luento, kirjoittamista, kokoustamista), mutta iltapäivä meni kokonaan valiokuntajäsenyyksiä viilatessa. Nyt en siis puhu puheenjohtajuuksista tai varapuheenjohtajuuksista, vaan ihan vaan valiokuntien jäsenyyksistä.

Tilanne on siis se, että jokaisella mepillä on oikeus yhteen täysjäsenyyteen ja yhteen varajäsenyyteen parlamentin 20:ssä valiokunnassa. Paikat jaetaan kauden alussa ja ne menevät ainakin osittain kiertoon kahden ja puolen vuoden jälkeen.

Juuri nyt on siis meneillään kierrätys. Asiaa ei yhtään helpota, että Bulgarian ja Romanian mepit tulivat mukaan yhtälöön. Käy vähän sääliksi meidän poliittisen ryhmän sihteeristöä, joka yrittää löytää valiokuntapaikkoja 277:lle nälkäiselle mepille.

Kauden ensimmäisellä puoliskolla allekirjoittaneella oli täysjäsenyydet perustuslakivaliokunnassa ja budjetinvalvonnossa. Näiden lisäksi puuhastelin varajäsenenä sisämarkkinoiden parissa ja ulkoasiainvaliokunnassa. Siis kaksi plus kaksi. Tästä kunnia kuuluu Piia-Noora Kaupille, joka teki hartiavoimin töitä sen eteen, että saimme paljon valiokuntapaikkoja.

Perustuslakivaliokunnassa olen toiminut ryhmämme apulaiskoordinaattorina. Se on ollut päävaliokuntani. Kerran instituutionörtti, aina instituutionörtti.

Luulin, että saan pitää valiokuntapaikkana kutakuinkin ennallaan. Väärin luultu. Kävin niin, että minut siirrettiin täysjäseneksi sisämarkkinavaliokuntaan (niistä kuvioista enemmän huomenna) ja menetin paikkani perustuslakivaliokunnassa.

Onneksi heräsin ajoissa. Koko iltapäivä meni asiaa selvitellessä. Loppujenlopuksi sain vaihdettua varajäsenyyteni ulkoasiainvaliokunnassa varajäsenyyteen perustuslakivaliokunnassa. Näin ollen voin jatkaa ryhmämme apulaiskoordinaattorina perustuslakivaliokunnassa.

Menetän siis ainoastaan ulkoasiainvaliokunnan varajäsenyyden. Käteen jää kaksi täysjäsenyyttä ja yksi varajäsenyys.

Kuullostaako kaikki tämä vähän hullulta? No sitä se kyllä on.

Mitä tuli opittua? Kannattaa pysyä valppaana ja olla aktiivinen, muuten voi jäädä paitsioon.

Iltapäivällä näytti vähän huolestuttavalta. Nyt näyttää taas paremmalta. Voi mennä hyvillä mielin nukkumaan.

Comment

required