Muistan kun muutin jenkeistä takaisin Eurooppaan vuonna 1993. Englannin englanti kuulosti hassulta. Sanat ja sanonnat olivat jotenkin ihmeellisiä. Jos joku juttu oli ”tosisiisti”, niin minun mielestäni se oli joko ”cool” tai ”awesome”. Kun tapasin Suzannen melkein 11 vuotta sitten, niin asenteeni brittiääntämiseen ja brittisanastoon muuttui. Suzannen mielestä ”tosisiisti” on ”bloody brilliant”. Tänään olin meppikiertueella Vaasassa ja se oli muuten ”bloody brilliant”.

Meppikiertueella on kohokohtia. Tämä päivä oli yksi niistä. Laskeuduin Vaasaan kello 7.25 ja lähdin Vaasasta kello 17.25. Siihen väliin mahtui kahdeksan loistavaa tilaisuutta: radiohaastattelu, luento Vaasan ammattikorkeakoulussa, luento Vaasan Åbo Akademissa, yrityskäynti Vaconissa, Eurooppanuorten tilaisuus Vaasan yliopistolla, luento EU:n julkisuusperiaatteen toteutumisesta, tapaaminen kaupunginjohtaja Markku Lumion kanssa ja yleisötilaisuus Rewell centerissä.

Vaasan YLE-aamuradiossa Suvi Aherron kanssa kello 7.45.

Tänään siis meppiä vietiin kuin pässiä narussa. Hauskaa oli, mutta nyt olen yhtä puhki kuin joskus vaalikampanjan aikana.

Ohjelma oli jälleen kerran viimeisen päälle suunniteltu. Siitä kiitän ja kumarran Suvi Aherron, Jaakko Sairon, Hanna Pohdon, Harri Varhaman, Liisa Harjunpään ja Juho Romakkaniemen suuntaan. Päivässä oli kaikkea mitä meppikiertueeseen kuuluu: luentoja, tapaamisia, yleisötilaisuuksia ja mediaa (Pohjalainen, Vasabladet, Radio Vaasa ja Vaasan Ylioppilaslehti). Oletan, että jutuista tulee värikkäitä, koska en aina tiennyt, että mediaa oli paikalla. No, ei kai sillä nyt niin suurta väliä ole, eihän.

Yritysvierailulla Vaconissa. Kuvassa Mika Leppänen, Johanna Koskinen, Liisa Harjunpää, Suvi Aherto ja allekirjoittanut.

Päivän yritysvierailulla oppi taas uutta. Vacon tekee taajuusmuuntimia, joilla säädellään portaattomasti sähkömoottorin pyörimisnopeutta prosessin tarpeen mukaan. Mielenkiintoinen visiitti. Kysyin vain tyhmiä kysymyksiä…kuten aina.

Päivän mittaan oli kiva nähdä vanhoja tuttuja, kuten Maria Hirvensaloa. Yritin soittaa Salla Rundgrenille, mutta hän oli Kreikassa lomailemassa, ja kuuleman mukaan vielä jonkun heilan kainalossa… Pitääpä hankkia matkaraportti…

Onnistunut päivä lähti liikkeelle myönteisellä gallup-tuloksella. Kokoomuksen kannatus on Hesarin teettämän gallupin mukaan nyt 21,7 prosenttia. Demareita kannattaa 25,6 prosentin vakio, joka laskee vaaleissa aina vähintään kaksi prosenttia, yleensä enemmän. Nyt hengitämme jo Keskustan niskaan, jonka kannatus on 22,8 prosenttia. Kivasti gallupin virhemarginaalin sisällä. Tulos on paras, jonka Kokoomus on saanut viiteen vuoteen!

Pitäisikö tuulettaa ja röyhistellä? Ei missään nimessä! Gallupit ovat aina galluppeja, niinkuin Saksassa nähtiin. Uskallan kuitenkin väittää, että suunta on nyt oikea. Tulos antaa lisäpuhtia Sauli Niinistön kampanjaan ja seuraaviin eduskuntavaaleihin. Tämä homma on kuitenkin loppujen lopuksi pienestä kiinni. Kun henki on hyvä, niin tulosta syntyy.

Jyrki Katainen on ”bloody brilliant”, meillä on loistava presidenttiehdokas, Saulin kampanjan eteen tehdään duunia erinomaisella tiimillä ja hyvällä sykkeellä, voitimme EU-vaalit, ylitimme kaikki odotukset kunnallisvaaleissa ja puolue on muutenkin onnistunut modernisoinnin tiellä. Olemme Suomen ainoa uudistuskykyinen liberaalipuolue. Ja toivon mukaan tuo liberaalisuus vaan vahvistuu!

Comment

required