Tänään julkistan vaaliveikkauskilpailun avatuksi.

Ajatuksena siis, että ne kolme osallistujaa, jotka veikkaavat parhaiten sen, mitkä kolme puoluetta nousevat suurimmiksi ja arvaavat tarkimmin näiden kannatusluvut pääsevät vierailijamatkalle tutustumaan europarlamenttiin Brysseliin! Palkintoon kuuluu lennot Helsingistä Brysseliin, kahden yön hotellimajoitus Brysselissä sekä vierailu europarlamentissa.

Osallistuaksesi sinun tulee lähettää arvauksesi kolmesta suurimmasta puolueesta tulevissa vaaleissa ja arvata kunkin näiden puolueen lopulliset vahvistetut kannatusluvut kahden desimaalin tarkkuudella. Lähetä arvauksesi blogikommenttina viimeistään 11.3.2007 klo 24:00 esimerkiksi seuraavassa muodossa :

Puolue A: xx,xx%

Puolue B: yy,yy%

Puolue C: zz,zz%

Kilpailuun osallistuvat blogimerkinnät on laitettava omalla nimellä – ei nimimerkillä. Laita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään blogikommentissa – sähköpostiosoite ei näy blogissa julkisesti. Palkintomatkan voi käyttää ainoastaan henkilö, jonka nimissä blogimerkintä on lähetetty. Kukin henkilö voi osallistua vain yhdellä veikkauksella. Huomaa, että kilpailussa annetut arvaukset ja tulos ovat julkisia. Voittajille ilmoitetaan asiasta lisäksi henkilökohtaisesti.

Tsemppiä arvauksiin ja nyt vain vaalitulosta jännittämään!

Tässä alla vielä kilpailun tarkat säännöt.

———————————-

Vaaliveikkauksen säännöt

 

Osallistuminen

– kilpailussa huomioidaan kaikki vastaukset, jotka annetaan 11.3.2007 klo 24:00 mennessä (Suomen aikaa).

– kukin henkilö saa osallistua kilpailuun vain yhdellä arvauksella. Mikäli samalta henkilöltä tulee useampi arvaus, vain ensimmäinen hänen antamistaan vastauksista otetaan huomioon.

– osallistuminen tapahtuu lähettämällä veikkaus kolmen suurimmaksi nousevan puolueen vaalituloksesta Alexander Stubbin www-sivujen blogikommentointilomakkeella. Vain kommentit 5.3.-11.3.2007 blogimerkintöihin huomioidaan. Muulla tavalla annettuja veikkauksia ei huomioida.

– Vastauksesta on selkeästi käytävä ilmi osallistujan näkemys siitä, mitkä tulevat olemaan vuoden 2007 eduskuntavaalien kolme suurinta puoluetta sekä kunkin näiden lopullinen kannatusluku (kahden desimaalin tarkkuudella, prosentteina annetuista äänistä).

– veikkaus on lähetettävä omalla nimellä ja yhteystiedoilla. Palkintomatka varataan sille nimelle, jolla veikkaus on lähetetty.

– lähettämällä veikkauksensa osallistuja hyväksyy sen, että kuka tahansa pystyy selvittämään voittajat (kaikki blogikommentit ovat julkisia) ja täten kilpailun tulos on julkinen heti vahvistetun vaalituloksen ratkettua.

Palkinto

– Kilpailun palkintona on kolme vierailijamatkaa Euroopan Parlamenttiin Brysseliin Alexander Stubbin vieraaksi. Palkintoon kuuluvat meno-paluu-lennot Helsingistä Brysseliin, kahden yön hotellimajoitus Brysselissä sekä vierailu Euroopan parlamentissa.

– Matkan ajankohta määräytyy myöhemmin parlamentin vierailijaryhmäaikataulujen puitteissa.

– Mikäli voittaja ei ole EU:n kansalainen, tulee voittajan huolehtia itse mahdollisesta matkustusviisumista tai muista vaadittavista asiakirjoista.

Voittajan määrittäminen

– Kilpailun tarkoitus on arvata kevään 2007 eduskuntavaalien kolmen suurimman puolueen vahvistettu kannatusluku (ennakkotietojen mukaan vaalien tulos vahvistetaan 21.3.2007). Kolme parhaiten arvannutta voittaa palkintomatkan. Mikäli parhaiten arvanneita on useampia kuin kolme, palkintomatka(t) arvotaan saman tuloksen saaneiden kesken.

– Annetut vastaukset laitetaan paremmuusjärjestykseen vertailuluvun perusteella, joka määräytyy kannatuslukuveikkausten ja vahvistetuttujen virallisten tulosten erotuksien itseisarvojen summan perusteella niistä vastauksista, joissa kolme suurinta puoluetta on arvattu oikein (ks. esimerkki alla).

– Voittajille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti sähköpostitse viikolla 12/2007. Osallistuja on vastuussa sähköpostiosoitteensa toimivuudesta.

Esimerkki

– Vaaleihin osallistuu puolueet A, B, C ja D. Vaaleissa parhaiten menestyvät puolueet A, C ja D.

– Vastaus, jossa kolmeksi suurimmaksi on veikattu esimerkiksi puolueita A, B ja C putoaa pois kilpailusta.

– Niiden vastausten kesken, joissa kolmeksi suurimmaksi on arvattu puolueet A, C ja D, vertailuluku V lasketaan kaavalla:

V=l A’-Ar l + l C’-Cr l + l D’-Dr l

missä:

V on vertailuluku

A’ on osallistujan arvaus puolueen A kannatukseksi

Ar on puolueen A vahvistettu vaalitulos prosentteina annetuista äänistä

ja vastaavasti puolueille C ja D (pystyviivat ovat itseisarvomekit).

– Ne kolme osallistujaa, joilla on pienimmät vertailuluvut voittava matkan Brysseliin. Useiden samojen tulosten sattuessa voittaja arvotaan näiden kesken.

Comment

required