22 päivää vaaleihin ja 11 ennakkoäänestykseen. Lensin aamukoneella Vaasaan, jossa Salla Rundgren ja Maria Hirvensalo olivat järjestäneet erinomaisen ohjelman. Meidän Vaasa-tiimimme – Timo Vähämäki, Vihtori Niemelä, Anna-Kristiina Ylitalo, Jani Peräsarka, Hannu-Pekka Mäkinen ja Risto Mahlamäki – oli täydessä valmiudessa.

Aamulla tarjosimme pullakahvit Café Göranissa. Kävijöitä oli 130. Jaoimme samalla esitteitä ja juttelin ihmisten kanssa. Taas tuli puhuttua paljon EU-asiaa. Vaasa on perusteellisen kaksikielinen kaupunki ja juttu luisti molemmilla kotimaisilla.

Kahvituokion jälkeen annoin haastattelun Pohjalaiselle, jonka nykyinen päätoimittaja on Markku Mantila, entinen diplomaatti. Pohjalainen on mielestäni erinomainen sitoutumaton lehti Pohjanmaalla.

Haastattelun jälkeen jaoimme ilmapalloja, suklaata ja esitteitä Vaasan torilla, Eurooppalaisen Suomen vaalibussilla. Ihmisiä oli paljon liikenteessä, koska Vaasassa oli kuorolaulufestivaalit.

Jakelun yhteydessä annoin haastattelun Suomen toiseksi suurimmalle ruotsinkieliselle lehdelle, Vasabladetille. Taas kerran hyviä kysymyksiä ja toivottavasti vastauksetkin kelpasivat. Kävimme vielä kirjastolla ja uudelleen kauppakeskuksessa. Nyt istun koneessa matkalla Helsinkiin, jossa pitäisi vielä jaksaa pitää yksi illallispuhe. Sitten perheen pariin ja huomenna Tapiolan kautta Naisten Kympille.

Comment

required