EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi tänään. Nyt päästään niin sanotusti tositoimiin.

Näissä vaaleissa todellakin kannattaa äänestää. Yli puolet lainsäädännöstämme juontaa tavalla tai toisella juurensa EU:sta. Asiansa osaavalla ja EU-vaikuttamisen hallitsevalla aktiivisella mepillä on EU-lainsäädännössä todellista vaikutusvaltaa – enemmän kluin yksittäisen maan yksittäisellä ministerillä.

Kuten Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron EU-keskustelussa eduskunnassa eilen pitänyt Tuulikki Ukkola – eurovaaliehdokas itsekin – osuvasti totesi ”Suomella on EU:ssa juuri niin paljon vaikutusvaltaa kuin sitä halutaan ottaa. Tätä vaikutusvaltaa ei saavuteta menneen maailman karvalakkilähetystöillä tai vetämällä kulmat kurtussa joka asiassa kotiinpäin. Suomelle tärkeitä asioita ei ajeta änkyröimällä vaan niitten läpiviemiseen tarvitaan sisua ja sisältöä.”

Jotkut tahot ovat valittaneet EU-keskustelun puutteesta ja syyttäneet siitä mediaa. Olen eri mieltä. Mielestäni media on tuonut esille EU-asioita tarmokkaasti. Lehdissä ja sähköisellä puolella on päivittäin kymmeniä juttuja EU-vaaleista. Hieno homma!

Ja vaaliblogeja riittää vaikka muille jakaa. Esimerkiksi Unto Hämäläisen blogissa on ollut jälleen kerran erinomaista keskustelua. Vaalikoneetkin ovat ihan kivoja…nyt kun niitä ei ole tarvinnut ehdokkaan ominaisuudessa täyttää.

Ehdokasjoukko on tällä kertaa minusta entistäkin tasokkaampi. Uskokaa vaan, sillä tiedän mistä puhun. Olen seurannut vaalikeskustelua eri medioista niin tarkkaan kuin olen pystynyt. Keskustelu on ollut minusta melkoisen hyvää. Asiantuntemusta ehdokkailla kyllä riittää.

Ei varmaan ole yllätys, että oma ehdokkaani löytyy Kokoomuksen ehdokasjoukosta – siinä porukasssa jokaisella on intoa, tietoa ja taitoa.

Siis ei muuta kuin äänestämään. Täällä Hanoin suurlähetystössä ennakkoäänestys alkoi kello 8.00 paikallista aikaa (kaikki ennakkoäänestyspaikat ulkomailla löytyvät muuten täältä). Suurlähetystön porukka lähti äänestämään suurlähettiläs Pekka Hyvösen innoittamana. Kiitos koko suurlähetystön väelle loistavasta vierailusta. Nyt charter-lennolla kohti Phnom Penhiä. Täältä tullaan Kambodzha.

Suomen Hanoin suurlähetystön henkilökunnan kanssa kuvassa (kuva: Elina Pulkka)

Comment

required