Tänään pääsin Tampereella itse ensikertaa mukaan ”Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa” -kiertueelle. Viime viikko kun meni perheen ja hiihdon parissa.

Tampereen ilta taisi olla Jyväskylän, Helsingin ja Turun jälkeen järjestyksessä kiertueen neljäs – ja tälläkin kertaa keskustelu kävi positiivisessa mielessä kuumana.

Paapan kapakassa Tampereella

Paapan kapakka Tammerkosken rannalla oli tupaten täynnä ja pari tuntia meni kuin siivillä. Stand-up -koomikkona paremmin tunnetun mutta politiikassakin mukana olleen Lotta Backlundin johdolla kävimme läpi neljää teemaa: Venäjää, Natoa, Euroopan unionia sekä neljäntenä Yhdysvaltoja ja globaaleja kuvioita kuten ilmastonmuutosta ja kehityspolitiikkaa. Isoja ja tärkeitä kokonaisuuksia kaikki.

Joka teemassa meitä oli neljä tyyppiä juttelemassa aiheesta. Monista asioista oltiin samaa mieltä, mutta kyllä erojakin löytyi. Ja sehän on kiertueen tarkoituskin – tärkeintä että on mielipiteitä.

Jos mielit mukaan keskustelemaan omalla paikkakunnallasi, kannattaa käydä tsekkaamassa lisää kiertueesta osoitteessa http://www.heimepuhutaanulkopolitiikkaa.fi/. Voit vastata siellä myös puolivakavaan ulkopolitiikan kysymyspatteriin.

Comment

required