Pidin tänään Suomen Atlantti-Seuralla puheen Suomen ulkopoliittisesta murroksesta vuosina 2004-2007. Puhe löytyy tästä. Puheen refa on myös tuossa julkaistujen joukossa.

Terveisiä täältä Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Odottelen Frankfurtin konetta. Olipahan hurja päivä.

Brysselin eilinen lento oli myöhässä. Laskeuduimme vasta 23.45. Myöhästyminen oli onni onnettomuudessa. Sain seurattua Formuloita kommarista Maikkarin kotisivuilla kun odottelimme putessa. Kansamatkustajat hurrasivat kun kerroin lopputuloksen.

Tänään aamu alkoi Maikkarin aamutelkkarissa. En ole koskaan aiemmin puhunut Natosta ja Kimi Räikkösestä samassa ohjelmassa. Kerta se ensimmäinenkin.

Studiolta riensin Olympiastadionille Juoksija-lehden kuvauksiin. Haastattelu tehdään myöhemmin. Tapasin Ari Paunosen ja Harri Hännisen, molemmat juoksulegendoja.

Vetäisin myös nostalgisen 40 minuutin aamulenkin kirpeässä säässä. Että virkisti. Tuli tarpeeseen lyhyen yön jälkeen. Lenkki oli nostalginen, koska kiersin uimastadionin pururataa, jota tuli juostua HIFK:n B-junnujen kesäharjoituksissa.

Kuvausten jälkeen olin yliopistolla puhumassa lobbaamisesta. Hieno tilaisuus, ei vähiten, koska paneliin osallistuivat Tarja Jussila, Markus Leikola, Suvi-Anne Siimes, Michael Hornborg, Satu Huber, Jussi Lähde, Heidi Hautala ja Juhani Pekkala.

Lobbauspuheenvuoron jälkeen vuorossa oli päivän pääjuttu, eli ulkopoliittinen puhe Atlantti-Seuralla. Olin erittäin otettu kuulijakunnasta. Paljon ulkopolitiikan guruja. Kuulisin mielelläni kaikkien blogilukijoiden kommentteja. Mitä mieltä olette puheesta?

Atlantti-Seuralta riensin takaisin yliopistolle, jossa keskustelimme Erkki Tuomiojan ja Jaana Airaksisen kanssa EU:n demokratiavajeesta. Palaan siihen myöhemmin.

Nyt pitää rientää koneelle. Pitäisi vielä pitää täykkäripuheenvuoro joskus klo 22.00. Katsotaan ehdinkö.

Comment

required