Sekalainen päivä. Aamulla sisämarkkinavaliokunta. Iltapäivällä tapaamisia ja illalla budjettikomissaari Dalia Grybauskaiten kuuleminen.

Sisämarkkinavaliokunta oli henkilökohtaisesti historiallinen, koska esittelin ensimmäistä kertaa kaksi tulevaa lausuntoani.

Niistä ensimmäinen käsitteli vitamiineja ja hivenaineita; toisessa määritellään elintarvikkeiden terveysväittämiä. Kävin läpi asetusehdotusten merkitystä kuluttajille ja tavaroiden vapaalle liikkumiselle. Molemmat lausunnot tulevat valiokunnan käsittelyyn tammikuussa. Vetovastuu on ympäristövaliokunnalla.

Iltapäivän aluksi tapasin suomalaisia kuljetusalan edustajia. Keskustelimme mm. työaikadirektiivistä, joka rajoittaa kuljettajien työviikon 48:n tuntiin. Mielestäni päätös oli huono. Asia nousee esille uudestaan vuonna 2007.

Toisessa palaverissa kävimme virkamiesten kanssa raporttiani konventin rahankäytöstä. Mielestäni neuvoston asiakirjat eivät ole tarpeeksi yksityiskohtaisia. Päätimme lähettää kirjeen neuvostolle. Pyydämme lisää informaatiota.

Illalla oli Grybauskaiten kuuleminen. Esitin kaksi kysymystä, joihin tuore liettualaiskomissaari vastasi hyvin. Ylipäätän hän selvisi kuulustelusta erinomaisesti. Hän tunsi asiat ja vastasi itsevarmasti. Antaisin kouluarvosanaksi 9.

Illalla riensin kotiin ja ehdin vielä lukea Emilielle iltasadun. Aika tyypillinen meppipäivä.

Comment

required