Nettipäiväkirjan kannalta on ehkä parempi, että en harrasta työillallisia. Ei niiden jälkeen jaksa enää päätteen äärelle. Varsinkaan, jos vaihtoehtona on Ranska-Espanja-ottelun toinen puoliaika.

En ole työlounaiden saati -illallisten ystävä. Niillä käytetty aika suhteessa työn tehoon ei yleensä ole kohdallaan, ja illallisista kieltäydyn lasten takia. Eiliset tilaisuudet olivat kuitenkin piristävä poikkeus.

Isännöin Euroopan elintarviketeollisuuden lounastilaisuutta, jonka pääpuhujana oli Unileverin CEO (toimitusjohtaja) Patrick Cescau. Unileverin tuotteita ovat muun muassa Flora, Lipton ja Knorr.

Ranskalainen Cescau oli aivan mahtava tyyppi. Yhteiskunnallisesti valveutunut Eurooppa-visionääri. Hän puhui täydellistä englantia ja latasi pöytään näkemyksiä elintarviketeollisuuden ja EU:n tulevaisuudesta. Hän kannatti vahvaa EU:ta, terveellistä ruokaa ja vapaita markkinoita. Harvinaisen loistava yhdistelmä.

Keskustelimme myös paljon elinkeinoelämän, politiikan, virkamieskunnan, median ja akateemisen maailman vuorovaikutuksesta. Mielestäni ihmisten pitäisi liikkua useimmin näiden neljän sektorin välillä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa kierretään paljon näiden alojen välillä.

Sen huomasi työillallisella Yhdysvaltain EU-suurlähettilään luona. Paikalla oli neljä jenkkilähettilästä (EU, Belgia, Hollanti ja Suomi), meidän EU-suurlähettiläs Eikka Kosonen, Piia-Noora Kauppi ja allekirjoittanut. Kaikki neljä lähettilästä olivat olleet erilaisissa hommissa uransa aikana. Esimerkiksi uunituoreella Yhdysvaltain Suomen lähettiläs Marilyn Warella on vahva tausta elinkeinoelämästä ja hyväntekeväisyystoiminnasta. Tällaista lisää.

PS. Kampanja parlamentin sijaintipaikasta jatkuu. Allekirjoittaneita on jo lähes 700 000. Suomessakin vauhti on kiihtynyt. Meitä allekirjoittaneita on nyt 18 347. Ykköspaikkaa pitää Hollanti, josta on lähes 400 000 allekirjoitusta. Seuraavina ovat Belgia, Ruotsi, Tanska, Portugali ja Suomi. Nyt tsemppiä! Ruotsin 44 000 allekirjoitusta on ohitettava. Toivottavasti jaksat levittää www.oneseat.eu ilosanomaa.

 

Comment

required