Flunssa hellittää vaikka olo on vieläkin aika pöhnö. Eniten pännii, että ei pääse lenkkipolulle.

Aamu alkoi perinteisellä Olli Rehn-aamiaisella. Pääteemana oli laajentuminen. Aamiaiset ovat hyödyllisiä. Olli antaa aina hyvän tilannekatsauksen.

Loppuaamu menikin sitten tapaamisten merkeissä. Tapasin toimittajia, lobbareita, virkamiehiä ja kollegoja.

Parlamentin pihalla on maapallo. Aamulla sen vasemmalta puolelta oli irronnut lohkare. Globalisaatio pelottaa monella tavalla…

Tällä kertaa kaikki palaverit järjestettiin meppikahvilassa. Oikeastaan aika hyvä paikka. Siinä voi vetää kollegoja hihasta jos on jotain asiaa.

Tänään pitikin sitten vetää hihasta oikein kunnolla. Tulkkauskustannuksia käsittelevä raporttini on herättänyt keskustelua tietyissä piireissä. Raportti mainittiin tänään myös International Herald Tribunen etusivulla.

Parlamentin käytävillä huhut leviävät kulovalkean lailla. Jos joku tuikkaa, että ”Stubbin raportissa on tavoitteena vahvistaa englanninkielen asemaan muiden kielten kustannuksella”, niin liekki on valmis. Asiaan kuuluu, että kukaan ei ole lukenut itse raporttia.  

Tänään sain sitten selitellä kollegoille, että raporttini käsittelee ainoastaan tulkkauskustannuksia, ei kielten asemaa. Raportissa korostetaan nimenomaan sitä, että kaikilla edustajilla pitää olla oikeus käyttää omaa kieltään. Monikielisyys on rikkaus, ei riesa.

Parlamentin tulkkauskustannukset ovat itseasiassa suhteellisen pienet – noin 0,05 prosenttia EU:n kokonaisubudjetista, eli noin 5 prosenttia parlamentin kokonaisbudjetista. Ei mielestäni paha hinta monikulttuurisuuden vaalimisesta.

Tänään tuli pidettyä hovia meppikahvilassa. Tapaamisia oli seitsemän. Vahtimestari kysyi, haluasinko kenties pöytään vakiovarauksen.

Comment

required