Nyt on ihan pakko fiilistellä. Olen nimittäin täysin pyöräilyn lumoissa.

Neljän kuukauden kilpailutauon jälkeen pääsi vasikka karsinastaan. Tunne sen mukainen. 

Eilen vetäisin 50km SM-tempoajon Säkylässä (tarkka 46,2km). Aika-ajokypärä päässä ja täysillä. Oma aikani oli 1.07’55. Keskinopeus hitusen vajaat 41 km/h. Sijoitus 33/40. Aki Turunen voitti kultaa 47 km/h keskarilla!
Hurjan hieno kokemus. Erityisen iloinen olen siitä, että Jaakko Tanskanen (63v) vetäisi vuosi lonkkaleikkauksen jälkeen 1.07’30. Se on sellainen kypäränoston arvoinen suoritus, että ei paremmasta väliä. Loistavaa Jaska! Onnittelut.
Tänään oli vuorossa 140 km Tour de Helsinki (tarkka 143km), Suomen suurin pyöräilytapahtuma. Meitä polkijoita oli kokonaiset 2000! 
Lämpimät onnittelut järjestäjille. Seitsemässä vuodessa olette saanet aikaiseksi yhden Suomen hienoimmista massasporttitapajtumista!
Ensimmäiset 10 kilometriä ajetaan hitaasti auton perässä, noin 20 km/h keskaria. Sitten alkaa vapaa ajo. 
Olin mukana meidän IK-32 seuran tiimissä. Tarkoituksena oli vain ajaa rauhallinen palauttava, mutta eihän siitä mitään tullut…Numerolappu ei keskustelu palauttelun kanssa…
Ajoimme koko matkan kärkiryhmän mukana. Noin 103 km kohdalla minulta puhkesi kumi. Huoltoautosta uusi ja 5 hengen porukalla pääryhmä kiinni. Ihan Tour de France meininkiä.
Kaverit suojelivat aloittelijaa, eli minua. En ollut koskaan aiemmin ajanut isossa ryhmässä. Aivan uskomaton kokemus, yksi kuntoilu-urani hienoimmista. Erityinen kiitos Pasi Ahlroosille, Juha Aintilalle ja koko meidän IK-32 porukalle siitä, että olette avanneet minulle tämän hienon kuntoilumuodon saloja.
Rakastan juoksemista, mutta minun iällä ja painolla tulee helposti rasitusvammoja. Pyöräily on huomattavasti hellempää nivelille. Suosittelen lämpimästä. En vaan aiemmin tajunnut miten kivaa se on. Hyvä pyörä auttaa! Maantiepyörä on eri planeetalta kuin hybridi tai perinteinen ”mummopyörä”.
Loppuaikamme oli siinä 3.41’30 kieppeillä. Porukkamme sijoitukset noin 87-94. Tulimme siinä rivissä tuulettaen maaliin. Laskeskelin, että vapaa-ajo osuus olisi ollut noin 133km. Siihen käytimme 3.10, eli 42 km/h keskaria. Menikö oikein?
Aikoja vertailemalla huomaa peesin ja yksinajon hurjan eron. Eilen 41km/h 165 sykekeskiarvolla. Tänään 42 km/h 135 sykkeillä. Kaverit auttavat tässäkin lajissa. Ehkä enemmän kuin missään muussa.
Loppuun kolme pointtia:
Ensimmäinen: suosittelen lämpimästi Ilkka Järvimäen uusinta kirjaa ”Pyöräilijän kunto-opas” (Otava, 2011). Siinä on kaikki oleellinen, joka pyöräilystä pitää tietää. Selkeästi ja ymmärrettävästi kiteytettynä pyöräilyn ydin. 
Toinen: käykää katsomassa http://www.pyorailynousuun.fi. Hieno projekti, joka edistää Suomen pyöräilyä.
Kolmas: kotimatkalla bongasin legendaarisen Suomen Kuvalehden toimittajan, Pekka Ervastin housut kintuissa…tai ehkä paremmin sanottuna sekuntikello kädessä. Pekka veti kovaa mäkitreeniä Seurasaaren kohdalla. Selvää salatreenaamista. Seuraavat urheiluhulluuteeni liittyvät kuitit Ervastin Pol-Kom palstalla kohtaavat kovan vastakuitin. Ja tähän isoilla hampailla piirretty hymiö!
Hieno viikonloppu ennen työntäyteistä viikkoa. Vielä kerran onnittelut kaikille Tour de Helsinki -osallistujille. Porukoissa erinomainen henki. Hieno päivä ja korkea femma!

Comment

required