Minne nämä päivät ja viikot katoavat? Taas maanantai. Taas ilta.

Viikonloppu oli rauhallinen. Lauantaina shoppailtiin ja sunnuntaina käytiin kavereilla lounastamassa. Sunnuntailounaalla pariskuntien koostumus oli kansainvälinen: italia-venäjä, britannia-portugali ja britannia-suomi. Välillä Bryssel on ex-patrioottien paratiisi, välillä kansainvälisten pariskuntien luvattu kaupunki.

Tänään kokeilimme Laurin ja Kain kanssa eräänlaista viikkopalaveria. Onnistui mielestäni hyvin. Soitimme Laurin kanssa Kaille ja kävimme läpi koko viikon ohjelman. Näin pysymme kaikki, minä mukaan lukien, paremmin kärryillä.

Yritämme parantaa ajanhallintaa. Neljäs valiokuntapesti tuo mukanaan paljon lisätöitä. Onneksi Jani Johansson tulee toimistoomme helmikuun puolivälissä.

Iltapäivällä tapasin amerikkalaisen opiskelijaryhmän. Paikalla oli myös yksi EU-skeptinen brittimeppi. Väittelimme kunnolla. Hyvää harjoitusta huomista brittien ylä- ja alahuonevisiittiä varten.

Kävin myös ulkoasiainvaliokunnassa kuuntelemassa Javier Solanan alustusta vuoden 2005 ulkopoliittisista haasteista. Solanan puheet ovat aina diplomaattisia maantieteen oppitunteja.

Sain mukavaa postia perjantaina. Ryhmämme ”pääpiiska” (Chief Whip) Francoise Grossete kiitteli läsnäolojani valiokuntakokouksissa ja täysistunnoissa. Tilastojen mukaan läsnäoloprosenttini on valiokunnissa 100 ja täysistunnoissa 97. Ihan kiva sinänsä, mutta mielestäni nuo tilastot eivät välttämättä ole hyviä mittareita. Tärkeintä on olla aktiivinen salissa ja salin ulkopuolella. Voihan sitä aina olla läsnä vihanneksena.

Iltapäivällä meillä oli myös seksuaalivähemmistöryhmän puheenjohtajiston kokous. Kävimme läpi vuoden asialistaa ja aloitteita. Keskitymme ainakin perusoikeusvirastoon, työntekijöiden vapaaseen liikkumiseen ja uusien jäsenmaiden seksuaalivähemmistöjen oikeuksiin. Järjestämme neljä varsinaista kokousta tämän vuoden aikana.

Ryhmän seuraavaan kokoukseen kutsumme sisä- ja oikeusasioista vastaavan komissaarin, Franco Frattinin. Haluamme kuulla mitä kaikkea komissio on tehnyt syrjimättömyyden estämiseksi Buttiglione tapauksen jälkimainingeissa. Sen jälkeen kutsun saa Olli Rehn, jolta odotamme tilannekatsausta hakijamaiden seksuaalivähemmistöjen oikeuksista.

Comment

required