Koneessa matkalla Helsingistä takaisin Brysseliin.
 
Esiinnyin tänään ensimmäistä kertaa haastattelussa ”topless”, eli ilman paitaa. Pelottavaa…Onneksi kyseessä oli Seura-lehden ”saunaseura”-haastattelu, eli eräänlainen lehtiversio Hyvistä herroista.
 
Haastattelun aiheena oli Suomen EU-puheenjohtajuus ja suomalaisuus yleensä. Mukava juttutuokio. Parin viikon päästä näkee, mitä siitä seurasi. Kuvat pelottavat kyllä enemmän…yritin pullistella parhaani mukaan. Kaikkeen sitä menee mukaan.
 
Helsinki-päivä vierähti lähinnä tapaamisissa ja haastatteluissa. Heitin myös yhden luennon. Tapaamisissa kävin läpi syksyllä käsiteltävää raporttiani, joka kulkee nimellä ”A Baltic Sea Strategy for the Northern Dimension”.
 
Tavoitteena on edistää Itämeren suojelua osana Pohjoista Ulottuvuutta. Palaan yksityiskohtiin myöhemmin. Asian tiimoilta tapasin tänään Ulkoministeriön Maimo Henrikssonin ja WWF:n porukkaa.
 
Saksan radion haastattelu oli juuri niin pelottava kuin ennakoin. No, kai se jotenkin meni. Yritin välttää pitkiä lauseita ja vaikeita verbejä. Toimittaja sanoi, että saksa sujui hyvin – tämähän on selvä merkki siitä, että puhuin siansaksaa…
 
Viikonlopusta on tulossa rauhallinen. Vanhempani ovat kylässä. Ne ovat aina hienoja hetkiä. Emilie ja Oliver ovat melkein yhtä innoissaan kuin isovanhempansa.

Comment

required