Viimeiset pari päivää ovat olleet malliesimerkki työtätekevien vanhempien tasapainoilusta. Vuorotellen pitkiä päiviä. Vuorotellen lastenhoitoa.

Suzannen pitäisi jaksaa vielä pari päivää. Minun joululomani alkoi tänään kello 13.00. Se tuli kreivin aikaan.

Tänään oli kaikin puolin jännä päivä. Olin BBC:n studiolla aamutuimaan suorassa radiohaastattelussa. Lontoon päässä tenttasi legendaarinen John Humphreys. Aiheena Britannian puheenjohtajuus.

Kehuin brittien saavutuksia. Plussien lista on pitkä: budjettisopu, kemikaaliasetus, lainsäädännön selkeyttäminen, jäsenyysneuvottelut Turkin ja Kroatian kanssa, palveludirektiivi jne.

Britit ovat innokkaita haukkumaan itseään. Blair on saanut paljon risuja viime päivinä. Häntä pidetään maanpetturina, koska hän luovutti 10,5 miljardia euroa Britannian maksupalautuksesta uusille jäsenmaille.

Kehotin brittejä ottamaan iisisti. Maksupalautuksen hinta on 16 euroa per kansalainen. Ehdotin, että seuraavan kerran kun tarjoaa tuopin kolmelle kaverille paikallisessa pubissa, niin voi nostaa maljan laajentumisen kunniaksi…

Tony Blair oli tänään Euroopan parlamentissa kuultavana. Ryöpytys jatkui. Muutamat parlamentaarikot uhkasivat kaataa budjettisovun. Näitä uhkauksia ei pidä ottaa liian vakavasti. Ne ovat osa näytelmää. Parlamentti haluaa vielä lypsää oman osuutensa diilistä.

Sain pitää puheenvuoron melkeinpä heti ryhmäpuheenvuorojen jälkeen. Menossa oli niin kutsuttu ”catch the eye”-menetelmä. Kutsuisin sitä pikemminkin ”käy-ajoissa-ilmoittamassa-parlamentin-pääsihteerille-että-haluat-puhua-menetelmäksi”. Näin tein, ja siksi sain puheenvuoron. Puheenvuorossani kehuin Britannian puheenjohtajuuden saavutuksia.

Blairin jälkeen oli vuorossa lisää BBC:tä. Ensin TV-haastattelu BBC:n päiväuutisille. Anopin mukaan hampaani olivat ruudussa 10 sekuntia. Sen jälkeen osallistuin BBC Worldin 20 minuutin paneelikeskusteluun. Saksalainen liberaali Silvana Koch-Mehrin, brittinationalisti Nigel Farage ja Britannian työväenpuolueen Gary Titley olivat mukana juttelemassa. Vilkas keskustelu, jonka tulos nähtäneen myös Suomessa joulupyhien aikana.

Sain vielä kutsun BBC World Servicen radiohaastatteluun iltapäivällä. Jouduin kuitenkin kieltäytymään, koska oli minun vuoroni hakea lapset koulusta. Priorisointi on kaiken a ja o.

Iltapäivä meni sitten lasten kanssa häärätessä. Niin sitä vain mennään yhdestä ääripäästä toiseen. Tiedän kummasta saan enemmän kicksejä. Tonyn hurmuri-indeksi ei pääse lähellekään Oliverin ja Emilien lukuja.

Comment

required