Pikainen blogimerkintä Brysselin lentoasemalta. Suurkiitos kaikille vilkkaasta blogikeskustelusta. Arvostan kovasti!

Tänään äänestettiin sisämarkkinavaliokunnassa kissojen ja koirien turkisten kieltämisestä.

Tilanne alkoi selvitä jo eilen illalla kun EPP-ryhmämmekin asettui kapean määritelmän kannalle (katso eilinen blogimerkintä). Itse äänestys meni sujuvasti eikä siinä vaiheessa tullut enää yllätyksiä. Kissat ja koirat määriteltiin vain kotieläinkissoiksi ja -koiriksi ja kaikki villi- ja tarhaeläimet rajattiin direktiivin ulkopuolelle.

Titta Andersson on toimistomme uusi loistovahvistus.

Prosessi, millä tähän päästiin on ollut moninainen. Varsinkin prosessin alkuvaiheessa kansalaisaktiivisuudella oli suuri merkitys, että lainsäädäntöaloite lähti edes liikkeelle. Koko unionin alueella kerättiin yli miljoonan ihmisen adressi, jolla pyydettiin kieltoa. Komissiolla oli aluksi teknokraattinen suhtautuminen asiaan, ja se piti koko hanketta mahdottomana toteuttaa EU-tasolla, sillä sille ei olisi löytynyt juridista pohjaa EU:n perussopimuksista.

Laajan adressin ja hyvin organisoidun kansalaistoiminnan ansiosta komissio etsi keinot, jotta kieltoaloite voitaisi tehdä. Kyseessä on malliesimerkki siitä, miten kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista unionia he haluavat.

Nyt sisämarkkinavaliokunnassa läpi mennyt kanta tullaan äänestämään kesän aikana täysistunnossa. Tämän päiväisen äänestyksen jälkeen henki oli, että mitään ongelmia ei pitäisi enää ilmetä ja aloite mennee helposti läpi täysistunnossa.

Parlamentti, komissio ja neuvosto aloittavat nyt ”epämuodollisen trialogin” ja pyrkivät siten saamaan aikaiseksi mahdollisimman nopean lakialoitteen täytäntöönpanon. Raportööri Eva-Britt Svensson on tehnyt upean työn ja tuonnut komission aloitteeseen mm sen, että kiellon rikkomisesta tulee rangaistuksia sekä sen, että poikkeuksia kieltoon ei hyväksytty.

 

Aamuaurinko sarasti valiokunnassa.

Tähän viikkoon on kuulunut muitakin hyviä uutisia. Uusi avustajani Titta Andersson on aloittanut hommat. Ja loistavasti onkin alkanut.

Titta on mahtava vahvistus meidän tiimiin. Hän hoitaa hommia jo nyt siihen malliin, että luulisi hänen olleen toimistolla vähintään kaksi vuotta.

Taitavat olla ”veteraaniavustajat” Henrik Ruso ja Tuomas Rautanenkin ihan päät pyörällä.

En ymmärrä minkä takia minulle on suotu näin hyvä säkä avustajien valinnoissa. Tervetuloa remmiin Titta!

Huomenna on vuorossa meppikiertue pääkaupunkiseudulla. Luvassa mm. luento Munkkiniemen yhteiskoulussa.

PS. Unohdin kertoa, että pistimme jenkkikuvat viime viikon blogimerkintöihin. Muutama ihan onnistunut kuva, vaikka itse sanonkin. Niistä varmaan huomaa miksi olin niin innoissani Furmanista.

Comment

required