Washingtonin-vierailun toinen päivä on menossa. Jetlagia ei ole ainakaan vielä ollut näköpiirissä. Aamu alkoi jälleen hyvällä lenkillä, tällä kertaa mukana eiliseltä lenkiltä Pekka, Oskari ja Tuomas ja uutena Helsinki Triathlonin puheenjohtaja Markus Sali.

Aamupalan jälkeen kävimme uuden Politico-lehden toimituksessa, jossa tapasimme David Markin ja Fred Barbashin. Keskityimme pitkälti analysoimaan Yhdysvaltojen presidentivaalikampanjaa. Politicosta lähdimme Valkoiselle Talolle, jossa tapasin James Jeffreyn. Hän on niin kutsuttu assistant deputy national security advisor, ja keskustelimme paljon Iranista, Irakista ja myös Turkista koska hänen erityisalansa on Turkki.

Tapaamisen jälkeen oli vuorossa Howard Fineman, joka on senioritoimittajana ja kolumnistina NBC/Newsweek-lehdessä. Hän on juuri julkaissut mielenkiintoisen kirjan nimeltä Thirteen American Arguments – Enduring Debates That Define and Inspire Our Country. Sain häneltä kirjan ja aion sen lukea. Hän on yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista toimittajista.

Iltapäivällä on vuorossa voileipälounas tohtori John Hamren kanssa. Hän vetää Center for Strategic and International Studies -nimistä think tankia. Sieltä menemme Congressional Quarterlyn toimitukseen, jossa on tapaaminen Josh Roginin kanssa. Ennen lentoasemalle lähtöä käyn vielä Suomen suurlähetystössä kiittämässä meidän mahtavaa porukkaa erinomaisesta ohjelmasta. Tämä jenkkikeikka on kohtapuoliin lopuillaan, nyt kohti Brysseliä.

Suurlähettiläs Pekka Linnun kanssa

Comment

required