Tänään oli vauhdikas, joskin vähän haikea päivä. Avustajani Tero Luoma lähti takaisin Tampeerelle opiskelemaan. Alunperin Teron piti tulla vain puoleksi vuodeksi. Hän teki kuitenkin niin loistavaa jälkeä, että en halunnut päästää häntä heti menemään. Sain taivutettua Teron jäämään koko vuodeksi.

Tero vastasi paljosta. Hän oli tukena ja turvana muun muassa varainvalvontavaliokunnassa, talouspoliittisissa kysymyksissä, matkajärjestelyissä, vierailuryhmissä, nettisivuissa ja monessa muussa. Hommat hoituivat aina loistavasti. Neuvot olivat kullan arvoisia.

Tero on juuri sellainen kaveri, joka menee pitkälle ja josta kuullaan vielä. Hän on älykäs, nopea, analyyttinen, avoin, hauska ja kunnianhimoinen. Ei pelkää haasteita ja jaksaa painaa uskomattoman määrän töitä.

Vuoden aikana meistä tuli Teron kanssa ennen kaikkea hyvät kaverit.

Onneksi Tero ei kuitenkaan jätä meidän tiimiä kokonaan. Hän on luvannut jatkaa hommia Suomessa opiskelujen ohessa ikäänkuin ”puolipäiväisesti”. Sovittiin, että työt eivät saa häiritä valmistumista.

Nuorelle kaverille ei varmaankaan tule mitään paineita jos entinen/nykyinen esimies heittää peliin julkisen haasteen: Tero maisteriksi keväällä 2008!

Ryhmäviikko on muutoin lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Ensi viikolla hyväksyttävä tulkkauskustannusraportti, joka muuten on pitkälti Teron käsialaa, on herättänyt mielenkiintoa. EUObserverin juttu taisi poikia jutut The Guardian ja Suddeutsche Zeitung lehtiin. Uskalsin myös antaa haastattelun Saksan radiolle saksaksi. Mein Gott!

Comment

required