Olin eilen koko päivän Team Finlandin pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymispäivässä Finlandia-talolla. Paikan päällä oli aivan uskomaton pöhinä. Twiittiseinälle tulvi yli 1000 viestiä ja tunnelma yrittäjien keskuudessa oli todella positiivinen. Tilaisuuteen oli saapunut yli 1500 osallistujaa, tasavallan presidentti Niinistö, pääministeri Katainen ja elinkeinoministeri Häkämies olivat myös vauhdittamassa Suomi-tiimiä eteenpäin. Koko Suomen hallitus onkin sitoutunut saumattomasti toimimaan asian puolesta.

Team Finland on uusi, verkostomainen toimintamalli yritysten tarvitsemien vienti- ja kansainvälistymispalveluiden tuottamiseen. Se tuo yhteen yritykset ja julkiset palveluntarjoajat. Team Finlandin tavoitteena on muodostaa suomalaistoimijoista vahva, dynaaminen joukkue, joka vauhdittaa yrityksemme kansainväliseen läpimurtoon ja lisää siten suomalaista hyvinvointia.

Matti Alahuhta tiivisti loppupuheenvuorossaan päivän annin erinomaisesti neljään ajatukseen. Yritysten kansainvälistämiselle on taattava riittävät resurssit – talouden sekä viennin kasvu ovat omiaan edistämään tätä asiaa. Yrittäjille on myös tärkeää ensimmäisen kontaktin periaate, joka helpottaisi monien eri viranomaistahojen kanssa asiointia huomattavasti.

Kehittyvien markkinoiden nousu korostaa perinteistä vienninedistämistoimintaa. Toisaalta emme voi tyytyä ainoastaan tähän, vaan meidän on myös löydettävä uusia tapoja toimia ja kehitettävä Suomelle tärkeitä EU:n sisämarkkinoita entisestään. Tätä olen työssäni ulkomaankauppaministerinä pyrkinytkin vahvasti viemään eteenpäin.

On helppo jakaa Alahuhdan huomiot ja odotankin jo innolla tulevia vienninedistämismatkoja sekä kaikkia niitä tilaisuuksia, joissa voin edistää suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Seuraava mahdollisuus tähän avautuukin täällä Strasbourgissa, jossa alkoi tänään Euroopan parlamentin täysistuntoviikko. Terveiset täältä!

P.S. Jouni Pullinkin bongasin yleisöstä.

Comment

required