Piti kirjoittaa pidempi blogimerkintä tänään, mutta tässä sitä taas ollaan iltamyöhäsellä ja energiatasot matalalla. Koko päivä väännettiin tuota tavarapakettia.

Tapaamisesta toiseen. Kaikki pitäisi saada valmiiksi ennen ensi viikon täysistuntoa.

Pakettihan koostuu kolmesta säädöksesta, joista kaksi ovat asetuksia (sitovat sellaisenaan) ja yksi on päätös (jäsenmaat voivat tehdä vähän niinkun lystäävät).

Kahdessa säädöksessä, eli meikäläisen asetuksessa ja kollegani Christell Schaldemosen päätöksessä näyttää hyvältä. Tänään päästiin sopuun ja nyt viilataan pilkut paikoilleen. Kollegame André Brien asetuksessa on vielä paljon väännettävää.

Avustajani Tuomas Rautanen on tehnyt tämän paketin osalta fantastista työtä. Hän on varmaan ainoa, jolla on kokonaisvaltainen näkemys kaikista kolmesta säädöksestä.

Palaan paketin yksityiskohtiin loppuviikosta.

Huomenna on jännä päivä, koska julkaisemme täällä Brysselissä sen EU-perusteoksen, josta olen aiemmin maininnut. Kyseessä on Oxford University Pressin julkaisema The EU: How Does it Work?-teos. Siitäkin enemmän huomenna. Nyt on pakko mennä vielä viimeistelemään yksi Kanava-lehden artikkeli EU:n ulkopolitiikasta. Sen deadline oli tänään.

Comment

required