Tänään oli vähän sellainen päivä, jota edesmennyt isoisäni Kai Setälä kutsui ”tapaamiskokoustamiseksi”. Päivä oli siis täynnä tapaamisia ja kokouksia.

Ensin saimme Piia-Noora Kaupin ja Hannu Takkulan kanssa esittelyn Nokian uusimmista tuotteista. Nokia pelaa korttinsa fiksusti ja tuo esille omia tuotteitaan myös Suomen puheenjohtajuuskauden kynnyksellä.

 

 Nokia on kova brändi myös parlamentissa.

Sen jälkeen oli Itämeri-strategian vuoro. Ensin kävimme läpi strategiaa Henrik Laxin kanssa. Myös tapaaminen Suomen EU-edustuston Petteri Vuorimäen kanssa oli hyödyllinen. Nyt olen paremmin kartalla Pohjoisen ulottuvuuden viimeisistä käänteistä.

Jossain vaiheessa nappasin nopean kahvin Jyväskylän yliopiston Marius Coetzeen kanssa. Hän on ajanut voimakkaasti Euroopan tasoista musiikkihallintotutkintoa.

Lounas EU-edustuston Lauri Voionmaan kanssa oli antoisa. Lauri on nuori diplomaatti, jolla on näkemystä. Hänen kanssa on aina mukava parantaa maailmaa ja Euroopan unionin ulkosuhteita. Tuli nostalginen olo.

Unkarin TV:ssä örisemässä EU:n tulevaisuudesta.

Iltapäivällä virkamiestapaamisten putki jatkui. Ulkoministeriön kehitysyhteistyöosaston Ritva Koukku-Ronde, Sinikka Antila ja Anne Ahonen kävivät juttelemassa. Oli mukava puhua entisten kollegojen kanssa. Ritvan kanssa touhusimme Amsterdamin sopimuksen aikoina ja Annen kanssa Suomen edellisen puheenjohtajuuskauden aikana. Sain hyvän briiffin, missä kehitysyhteistyöasioissa mennään.

Ennen byroopalaveria annoin vielä haastattelun Unkarin televisiolle. He tekevät dokumenttiohjelmaa Euroopan parlamentista. Välillä tuntuu vähän siltä, että toistan itseäni. No, en ole aiemmin örissyt Unkarin TV:ssä.

Huomenna lähden lasten kanssa Suomeen viettämään juhannusta. Suzanne tulee perässä perjantaina. Viime vuoden tapaan suuntaamme Inkoon saaristoon Kai ja Paula Seikun mökille. Makkarasta ei tule olemaan puutetta.

Onko mitään parempaa kuin rauhallinen juhannus Suomessa kavereiden ja perheen parissa? Ei ole.

Hyvää juhannusta!

Comment

required