Syyskuu on ”tetsauskuukausi”. Joudumme tänne Strasbourgiin kahdesti. Matkalla paistoi aurinko. Kävimme taas Macissa heti kun ylitimme Ranskan rajan. Kävin lenkillä ja salilla. Mikään ei auttanut. Koko poppoon siirtäminen Strasbourgiin tuntuu aina yhtä turhauttavalta.
         

Automatkalla kirjoitin Blue Wings kolumnin. Aiheena nimenomaan Brysselin ja Strasbourgin välinen matkustusrumba. Kolumnista ei välttämättä tullut humoristista.

Nilvangen Macissa avustajat nauravat minulle. Olen jättänyt valkoiset jauhot ruokavaliostani…syön hampurilaisen ilman leipää…
         

Onneksi viikosta on tulossa mielenkiintoinen. Viikon poliittisesti kuumin aihe on Turkki. Jäsenyysneuvottelut Turkin kanssa alkavat ensi viikolla, lokakuun kolmantena päivänä. Tie tulee olemaan pitkä ja kivinen. Pääasia, että lähdetään liikkeelle.
         

Tällä viikolla parlamentin käytävillä on normaalia enemmän tungosta. Syy: Bulgarian ja Romanian europarlamentaarikot aloittavat ”harjoittelukautensa” ennen jäsenyyttä 1.1.2007. Samaa tarkkailijamenettelyä sovelletaan aina ennen varsinaista jäsenyyttä. Romaniasta tulee 35 ja Bulgariasta 18 tarkkailijaa. 
         

Romanian ja Bulgarian liput olivat ensimmäistä kertaa täysistuntosalin koristeena.
         

Euroopan parlamentin puhemies, Josep Borrell, piti pitkän ja puuduttavan puheen EU:n nykytilasta. Kävi tarkkailijoita ja muita kuulijoita sääliksi. EU-vastustaja Nigel Farrage tuli käymään puheen aikana. Hän toivoi, että Borrell tulisi Britanniaan puhumaan perustuslain hyvyydestä. Se olisi Farragen mielestä paras tapa saada britit vastustamaan perustuslakia entistä tarmokkaammin . 
         

Ryhmien puheenjohtajien puheenvuoroissa oli pitkästä aikaa menoa. Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso sai kyytiä varsinkin Martin Schulzilta (sosialistit) ja Daniel Kohn-Benditiltä (vihreät). Syy oli lähinnä proseduraalinen. Ei kannata ikinä aliarvoida parlamentin kapasiteettia haastaa riitaa menettelytapakysymyksistä. Tällä kertaa valitettiin sitä, että Barroso oli ilmoittanut kansainväliselle medialle karsivansa lakiehdotuksia. Täysistunnoissa valitettiin, että ensin olisi pitänyt konsultoida parlamenttia. Demokratia ei aina ole helppoa… 

Comment

required