Syyrian tilanne on jo jonkin aikaa ollut huolestuttava. Kiirastorstaina saatiin rohkaiseva tieto, kun presidentti Assad kertoi päätöksestä luopua poikkeustilalaista. Sen jälkeen tapahtumat ovat kuitenkin suureksi pettymyksekseni saaneet valitettavan käänteen. Uutistoimistot ovat raportoineet siviileihin kohdistuneesta silmittömästä tulituksesta. Kuolonuhreista on vaikea saada tietoja, mutta heitä on ilmeisesti satoja.
 
Tapahtumat muissa arabimaissa ovat osoittaneet, ettei ihmisten legitiimejä vaatimuksia voi tukahduttaa väkivallalla. Libyassa tätä yritetään edelleen ja seurauksena on ollut tragedia, joka ei palvele kenenkään intressejä.
 
Toivon todella, ettei Syyria seuraa Libyaa, vaan palaa sille uudistusten tielle, jolla se jo lupaavasti eteni. Väkivallan on loputtava, ja kansalaisten kanssa on käytävä vuoropuhelua.
 
Suomalaisia Syyriassa on tiettävästi tällä hetkellä joitakin kymmeniä. Ulkoministeriö on päivittänyt matkustustiedotetta. Kehotamme välttämään matkustamista Syyriaan, ja siellä olevia kehotamme harkitsemaan poistumista. Tarkemmat suositukset löytyvät täältä.

Comment

required