Viimeisen viikon aikana olen järjestänyt useita tapaamisia Helsinkiin akreditoitujen suurlähettiläiden kanssa. Olen tavannut muun muassa Venäjän, Yhdysvaltain, Ranskan, Saksan, Britannian, Tanskan, Kanadan ja Irlannin suurlähettiläät. Perjantaina lounastan vielä Kiinan suurlähettilään kanssa.

Tapaamiset ovat tärkeitä. Saan annettua meidän viestejä maiden pääkaupunkeihin ja samalla tunnusteltua muiden maiden pulssia. Irlannin suurlähettiläältä oli mielenkiintoista kuulla kansanäänestyksestä. Kanadan suurlähettilään kanssa keskustelimme muun muassa Arktisista kysymyksistä. Tanskan suurlähettiläs kertoi ilmastokokouksen valmisteluista. Ranskan, Saksan ja Britannien kanssa keskustelimme Lissabonin sopimuksen toimeenpanosta ja huippuvirkojen spekulaatioista. Venäjän ja Yhdysvaltain suurlähettilään kanssa kävimme läpi ulkopoliittista asialistaa.

 

Kaasuputken tausta-aineistoa (Kuva: Annika Naskila).

Suurlähettilästapaamisten lisäksi viikko on ollut täynnä briiffaustilaisuuksia (muun muassa Lähi-itä ja Kaasuputki), mielenkiintoisia tapaamisia (metsäteollisuuden edustajia ja Amnestyn Frank Johansson), puhetilaisuuksia (veteraanit ja Kauppakamari) ja työlounaita (muun muassa Paavo Arhinmäki).

Tämä viikko on muutoin ollut suhteellisen rauhallinen, mutta huomenna mennään tukka putkella. Kyselytunnin jälkeen keskustelemme Nord Stream kaasuputkesta, jonka tausta-aineisto on tuossa yllä kuvattuna. Ei ole ainakaan selvityksistä pulaa. En ole, enkä aio tuota koko nivaskaa lukea…Illalla isännöin vielä ulkoasiainvaliokuntaa.

 

Comment

required