Pari päivää taas vierähtänyt. Eilen tapasin John Nurmisen säätiön porukkaa Itämeren tiimoilta. Tapasin myös Yhdysvaltain ja Kiinan uudet suurlähettiläät. Molemmat erinomaisia ammattilaisia.

Tänään tapasin myös Latvian uuden suurlähettilään. Juris on mies paikallaan.

Aamu alkoi Kaukasuksen tilannetta puivassa seminaarissa, joka oli järjestetty Anna-Lena Laurenin uuden kirjan julkistamisen kunniaksi. Kirjan nimi on I bergen finns inga herrar: om Kaukasien och dess folk.

Anna-Lena, joka vastikään julkaisi kirjan Venäjästä ja venäläisistä (De är inte kloka, de där ryssarna), on jälleen kirjoittanut timantin. Kirja on aivan loistava analyysi Kaukasuksen tilanteesta ja sen kansasta. Asiaa ihmisten kautta. Suosittelen!

Lounastin puhemies Sauli Niinistön kanssa. Mukava tuokio. Keskustelimme ulkopolitiikasta. Sauli on erinomainen keskustelukumppani.

Iltapäivän vietin Eduskunnan täysistuntosalissa, jossa esittelin oikeusministeri Braxin kanssa ihmisioikeusselonteon. Hyvä keskustelu.

Huomenna matkustan aamuvarhain Kööpenhaminaan. Tapaan siellä Tanskan, Ruotsin, Ranskan ja Britannian kollegani. Keskustelemme ilmastonmuutoksesta ja turvallisuudesta. Siitä analyyttisempi blogimerkintä huomenna.

Oik. Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläs Bruce J. Oreck

 

Kiinan Suomen suurlähettiläs Huang Xing

Comment

required