Koneessa Brysselistä Helsinkiin. Tällä kertaa vähän ahtaampi tunnelma. Konettyyppinä uusi brasilialainen Embraer 170.
 
No, saan ainakin kirjoittaa nettipäiväkirjaa commarilla. Tämä ylellisyys evättiin edellisellä SN Brussels -lennolla. Stuertti totesi, että sillä ei saa työskennellä lennon aikana. Onneksi kukaan ei ollut aiemmin huomannut viikottaista kirjoitteluani koneessa…
 
Edessä on mielenkiintoinen puoluekokousviikonloppu Joensuussa. Meikäläiselle se on laatuaan toinen puoluekokous, jos Sauli Niinistön presidenttiehdokkaaksi nimennyttä kokousta ei lasketa.
 
Meillä ei ole ”radikaaleja” henkilövalintoja tapetilla, toisin kuin Keskustalla ja RKP:llä. Keskustan puolukokouksessa väännetään puoluesihteeristä. RKP valitsee puolueen puheenjohtajaa. Toivon, että liberaali linja voittaa molemmissa tapauksissa. Tunnen Mikko Alkion ja Stefan Wallinin hyvin. Molemmat loistokavereita.
 
Meillä jännin vaali käydään puolueen varapuheenjohtajista. Olemme tsempanneet kovasti Eija-Riitta Korholan puolesta. Toivottavasti natsaa. Olen usein suitsuttanut Eija-Riittaa blogissani ja teen sitä aina yhtä mielelläni, koska hän on mahtava tyyppi. Pidetään peukut pystyssä.
 
Asiapuolella mielestäni mielenkiintoisimmat aiheet ovat puolueen kannanotto EU-puheenjohtajuuskaudesta ja Nato-aloitteiden käsittely. Molemmissa puoluejohdon esitys on edistyksellinen ja osoitus siitä, että Kokoomus on Suomen Nato- ja EU-myönteisin puolue. Ajattelin kiivetä pönttöön örisemään molemmista aiheista.
 
Luin luonnoksen Jyrki Kataisen puheesta. Se on mielestäni erinomainen. Jyrkiä parhaimmillaan: asiaa, ajatusta ja huumoria. Veikkaan, että puhe saa hyvän vastaanoton.
 
Puoluekokous käydään muutenkin hyvissä tunnelmissa. Kokoomus on myötätuulessa ja siitä saa pitkälti kiittää Jyrkiä. Hän on muokannut Kokoomuksesta modernin, liberaalin, keskusta-oikeistolaisen puolueen. On ollut uskallusta uudistua, ja jälki näkyy.
Henkilötasolla jokainen tekee omat valintansa. Haluatko, että Suomea johtaa Matti Vanhanen, Eero Heinäluoma vai Jyrki Katainen? Elämässä ei ole aina helppoja valintoja. Tämä taitaa kuitenkin olla yksi niistä.
 
PS. Kansainvälisellä mediapuolella menekki näyttää kasvavan Suomen puheenjohtajuuskauden lähestyessä. Tällä viikolla oli muun muassa Sunday Timesia, Belgian ja Ranskan radiota sekä BBC radiota (useaan otteeseen). Ensi viikolla on tiedossa ainakin Ranskan radiota, Skotlannin tv:tä ja taas BBC:tä. Mitä enemmän suomalaisia meppejä kansainvälisessä mediassa, sen parempi.

Comment

required