Suomi on suurten muutosvoimien keskellä. Väestömme ikääntyy ja työntekijöiden määrä vähenee. Julkisten palveluiden tarve kasvaa ja niiden rahoituksessa on kestävyysvaje. Kilpailukykymme on heikentynyt ja elinkeinorakenteemme on murroksessa. Hyvinvointiamme ylläpidetään velaksi, niin taloudellisesti kuin ympäristönkin osalta. Digitalisaatio kumoaa vanhoja toimintamalleja.

Tämä kehitys koskettaa jokaista suomalaista kotia. Liian moni suomalainen ei löydä itselleen sopivaa työtä. Lääkärille pääsyä joutuu terveyskeskuksessa odottamaan liian pitkään. Lasten opetuksen laatu on taantunut maailman kirkkaimmasta kärjestä. Valtion ja kuntien verot vievät yhä suuremman osan kovalla työllä ansaitusta palkkapussista.

Suomi on saatava liikkeelle. Hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee korjausliikkeen. Polkupyörä kaatuu, jos sitä lakkaa polkemasta. Samoin hyvinvointiyhteiskunta rapistuu, jos sitä lakataan uudistamasta. Leikkausten tie ei lopu, jollei taloutta saada kasvuun.

Meidän on tehtävä valinta. Ylläpidämmekö velkarahalla rapistuvaa hyvinvointiyhteiskuntaa? Vai teemmekö vaikeatkin päätökset, asetammeko työn etusijalle, uudistammeko hyvinvointiyhteiskunnan rakenteet ja laitammeko suun säkkiä myöten?

Monimutkaisessa maailmassa ratkaisut eivät ole yksinkertaisia tai helppoja. Yksittäinen näppärältä kuulostava keino voi olla vain hyvin pieni osa kokonaisuutta. Muutos on nähtävä laajasti. Tarvitsemme pitkäjänteisesti tekoja – isoja ja pieniä.

Kokoomus valitsee Suomen uudistamisen. Silloinkin, kun vaadittavat päätökset eivät ole helppoja tai mukavia. Kokoomus valitsee liikkeen.

Kokoomus on maltillinen keskustaoikeistolainen kansanpuolue. Uskomme uudistuvaan hyvinvointivaltioon ja sosiaaliseen markkinatalouteen. Uskomme myös siihen, että nyt on keskityttävä oleelliseen. Tämä on Kokoomuksen vaihtoehto. Se on näkemyksemme tulevaisuudesta, jossa Suomi on paras maa syntyä, elää ja yrittää.

Kokoomus esittää viisi keskeistä tavoitetta Suomen suunnan kääntämiseksi:

 1. Asetamme työn etusijalle.
 2. Käännämme osaamisen uuteen nousuun.
 3. Kehitämme hyvinvointia vaikeinakin aikoina.
 4. Teemme Suomesta puhtaiden ja kestävien ratkaisujen edelläkävijän.
 5. Vahvistamme Suomen turvallisuutta ja kansainvälistä asemaa.

Jotta Suomi saadaan liikkeelle, se ei tarkoita ainoastaan tavoitteita – vaan myös tekoja. Muutos syntyy vasta, kun löydämme kansakuntana paremman tavan toimia.

Tarvitsemme määrätietoisempaa poliittista päätöksentekoa, digitalisaation mahdollisuuksiin tarttumista sekä sääntelyn purkamista. Samalla hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus on laitettava kestävälle pohjalle.

Vaikeiden muutosten johtaminen edellyttää luottamusta. Me olemme kaikki samassa veneessä. Tuota tunnetta on vahvistettava. Kaikkien on voitava luottaa siihen, että tehtävät päätökset ovat reiluja.

Suomen saamme liikkeelle vain me suomalaiset itse, yksilöinä ja yhteisönä. Tärkeimmät hyvinvointiimme liittyvät päätökset teemme me kaikki itse omassa elämässämme. Poliittisten päättäjien on tehtävä oma osansa, mutta kaikki suomalaiset tarvitaan mukaan.

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu aikaisempien sukupolvien kovalla uurastuksella. Kokoomus haluaa turvata tämän hyvinvointiyhteiskunnan myös tuleville sukupolville. Meillä on velvollisuus ja vastuu jättää tämä maa parempaan kuntoon kuin millaisena olemme sen hoitaaksemme saaneet.

Tervetuloa mukaan korjausliikkeeseen rakentamaan parempaa Suomea!

Ohjelman tiivistelmään voi tutustua täällä: LINKKI

Ohjelma kokonaisuudestaan löytyy täältä: LINKKI

1 kommentti
 1. Juhana Herttuala
  06.02.2015 22.23

  Suomi on suurten muutosvoimien keskellä ja hyvä niin. Väki toki ikääntyy, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa, että työntekijöiden määrä vähenee. Julkisten palveluiden tarve ei kasva, mutta halu tarjota niitä kasvaa ja sen johdosta niiden rahoituksessa on vaje. Kilpailukykymme on heikentynyt, koska kansakunnan tuottavuus on heikko ja elinkeinorakenteemme on murroksessa. Hyvinvointiamme ylläpidetään velaksi, niin taloudellisesti kuin ympäristönkin osalta. Digitalisaatio kumoaa vanhoja toimintamalleja.

  Tämä kehitys koskettaa jokaista suomalaista kotia ja silti moni suomalainen etsii vain sisäsiistiä turvattua työtä. Lääkärille pääsyä joutuu terveyskeskuksessa odottamaan liian pitkään. Lasten opetuksen laatu on taantunut maailman kirkkaimmasta kärjestä, koska kärkeä on kuviteltu voitavan pitää ikäluokan levyisenä. Valtion ja kuntien verot vievät yhä suuremman osan kovalla työllä ansaitusta palkkapussista.

  Suomi on saatava liikkeelle. Hyvinvointiyhteiskunta on selvitystilassa ja rahat on loppu. Polkupyörä kaatuu, jos sitä lakkaa polkemasta. Samoin hyvinvointiyhteiskunta rapistuu, jos sitä lakataan uudistamasta. Leikkausten tie ei lopu, kunhan vain saataisin ne aidosti edes liikkeelle.

  Meidän on tehtävä valinta. Ylläpidämmekö velkarahalla rapistuvaa hyvinvointiyhteiskuntaa vai siirrymmekö markkinatalouteen?

  Kokoomus valitsee Suomen uudistamisen. Uudistus se on huonokin uudistus. 8 vuoden näytöt puhuvat puolestaan.

  Kokoomus on lähinnä keskustavasemmistolainen valtiokekskeinen puolue, aivan kuin kaikki muutkin puolueet Suomessa ja jonka tavoittena on edelleen holhousyhteiskunta.

  Tervemenoa!

  Reply

Comment

required