Tällä viikolla piti jakaa kaikki parlamenttipaikat. Nyt näyttää siltä, että päätökset siirtyvät viikolla. Miksi?

Koska meidän ryhmän sisällä on ”pientä” kädenvääntöä valiokuntien puheenjohtajien paikosta. Kun asiat eivät mene niin kuin on sovittu, niin koko nimityspaketti ikään kuin aukeaa.

Sumokehässä on kaksi raskassarjalaista: saksalainen Elmar Brok ja puolalainen Jacek Saryusz-Wolski.

Brok on meppilegenda, ulkoasiainvaliokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja. Saryusz-Wolski oli puolan EU-jäsenyyden pääneuvottelija, kovan luokan EU-ammattilainen.

Soppa syntyi siitä, kun Saryusz-Wolskia ei valittu Euroopan parlamentin varapuhemieheksi. Tämän seurauksena Puolalaisten valintavuoro viime viikolla selittämässäni d’Hondt-järjestelmässä aikaistui. Nyt näyttää siltä, että he aikovat viedä  ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajuuden Brokin nenän edestä.

Tästähän eivät saksalaiset, saati Brok tykkää. Nyt ollaan siis pattitilanteessa, joka estää kaikki valiokuntanimitykset. Syy on tietenkin meidän ryhmän ja deadlineksi on asetettu ensi viikon torstai. Siihen mennessä ratkaisun pitäisi löytyä.

Olen sekä Saryusz-Wolskin että Brokin kaveri, mutta en välttämättä haluaisi siihen sumomittelöön, jossa nämä herrat ottavat yhteen. Jäädänpä odottelemaan kumpi jää kehään. 

Parlamentissa asioista voidaan päättää monella tavalla. Päivän EU-webTV:ssä esimerkki ruotsalaisesta päätöksenteosta. Pääosissa kollegat Charlotte Cederschiöld  ja Christofer Fjellner.

%video%

Heja Sverige och Finland! Me kannatamme Natoa, ei mitään suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa.

Comment

required