Yhdeksän päivää vaaleihin ja ennakkoäänestys jatkuu. Kävin tänään itse äänestämässä Vaasassa. Vaasan kirjastossa oli kahdeksan äänestäjää, joista neljä kertoivat äänestäneensä numeroa 61. Taisi käydä ehdokkaalla aikamoinen munkki.

Aamulla oli aikainen lähtö. Hyppäsin taksiin klo 5.30. Vaasan lento oli ajoissa. Salla Rundgren oli vastassa. Taisin olla aika väsynyt, koska huomasin unohtaneeni matkalaukun hihnalle vasta kun saavuimme Vaasaan. Ei muuta kuin takaisin lentoasemalle hakemaan laukkua.

Vaasan torilla vedimme saman ohjelman kuin eilen Tampereella ja Porissa. Maria Hirvensalo, Mari Kattelus ja Hannele Ilvessalo-Lax olivat suureksi avuksi mm. esitteiden jakelussa.

Vaasan jälkeen suuntasimme Kokkolaan. Matkalla poikkesimme sukumme synnynseudulle Ähtävään. Siellä on pienen pieni kylä nimeltä Stubb! Olin innoissani kuin jouluaattona. Jakobstads Tidning oli paikalla. Otettiin kuvia kun roikuin ”Stubb 2km” kyltissä kuin apina. Sen jälkeen menimme koputtelemaan sukulaisten ovia. Siellä oli Stubbeja, Granstubbeja, Graneja ja Snårbackoja.

Näin jopa paikan, josta Jukka ja Anna Stubb lähtivät Riihimäelle 1870-luvun tienoilla. Jukka lähti edellä ja sai seppänä töitä rautatieltä. Anna tuli perässä kahden lapsen, lehmän ja pettuleipäsäkin kanssa.

Anna synnytti kymmenen lasta, joista neljä oli veturinkuljettajina Riihimäellä. Yhden nimi oli muuten Alexander. Isoisäni ja isoäitini syntyivät Viipurissa, isäni taas Käkisalmessa.

Oli kiva käydä Stubbissa. Nyt setäni Holger ja minä olemme käyneet siellä. Jakobstads Tidningenin jutusta tulee varmaan hieno muisto.

Kokkolassa oli jälleen pieni Kokoomus show. Samanlainen pidettiin Pietarsaaressa. Siellä tapasin vanhan luokkatoverini Niklas Rosenqvistin. Oli kiva jutella pitkästä aikaa.

Nyt istumme Sallan kanssa autossa matkalla Seinäjoelle Kokoomuksen puoluekokoukseen. Jännitys kasvaa ja huomenna tähän aikaan tiedämme kuka on Kokoomuksen uusi puheenjohtaja.

Illalla syömme tiimin kanssa. Meillä on uskomattomat 20 tiimiläistä paikalla. Tästä tulee vielä hieno viikonloppu, jonka paras asia on, että ylihuomenna perhe tulee Suomeen.

Comment

required