Valiokuntaviikko on päällä, mutta parlamentissa on selvästi lomafiilis. Itse juoksen kyllä valiokunnasta toiseen. Pää roikkuu kyllä mukana, mutta sydän sykkii jo perjantaille, jolloin varsinainen loma alkaa.

Sisämarkkinavaliokunnassa olemme jatkaneet palveludirektiivin puimista. Muutosehdotuksia on 1154! Lomien aikana niistä laaditaan kompromissiehdotukset. Suunnitelmien mukaan valiokunnassa äänestetään muutoksista 13.9. En usko, että aikataulu toteutuu, vaikka mietinnön laatija, saksalainen sosialisti Evelyne Gebhardt, niin toivoisikin. Saksassa järjestetään näemmä vaalit 17.9.

Britannian ulkoministeri Jack Straw oli tänään ulkoasiainvaliokunnan kuultavana. Britit pärjäävät aina hyvin väittelyissä. Niin myös Straw. Kysyin häneltä perustuslain toimeenpanosta. Halusin tietää EU-ulkoministeriön, terrorismilausekkeen ja turvatakeiden tulevaisuudesta.

Strawn mielestä ulkoministeriö ja turvatakeet eivät toteudu ilman perustuslakia. Terrorismilauseke on kuitenkin hänen mielestään jo voimassa. Tämä on mielestäni merkittävä vastaus Suomen kannalta. Jos EU:lla ei ole turvatakeita, niin ei niitä ole Suomellakaan.

Loput päivästä suunnittelimme avustajieni Jani Johanssonin ja Lauri Tieralan kanssa uudistuvien kotisivujeni ulkoasua ja sisältöä. Homma etenee ja uudet sivut avataan 1.9. Palkkaamamme firma on tehnyt hyvää jälkeä. Avustajat ovat laatineet entistä paremman sisällön.

Comment

required