Ajoimme aamulla Strassiin. Teimme perinteisen varikkopysähdyksen heti ylitettyämme Ranskan rajan. Nautimme raskalaisista maataloustuotteista globalisaation pyhätössä, eli Macissä.

Kun pääsimme perille Strasbourgiin, kävin lenkillä. Matkapölyt haihtuivat. Iltapäivä alkoi ryhmäkokouksella. Ilta jatkui perustuslakivaliokunnassa ja työillallisella.Strasbourgin parlamenttirakennuksen sisäpihalla kuulee usein kuorolaulua. Toimistoni on sisäpihaan päin. Akustiikka on hyvä.  

Viikolla on paljon mielenkiintoisia aiheita. Yksi mielenkiintoisimmista on Barroson ja sisämarkkinakomissaari McCreevyn selvitys ruotsalais-latvialaisesta (Laval) työehtokiistasta.

Toinen mielenkiintoinen aihe on Bulgarian ja Romanian edistyminen jäsenyysvalmisteluissa. Komission väliraportista tihkuneet ennakkotiedot ovat pienoinen yllätys. Romania saa ruusuja ja Bulgaria risuja. Yleensä roolit ovat olleet päinvastaiset.

Palaveri Jo Leinenin kanssa. Hän on perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Mukava kaveri. Eurooppalainen sydän.

Kolmas mielenkiinnon kohde on Tony Blairin puhe keskiviikkona. Puheessa käsitellään torstaina järjestettävän huippukokouksen aiheita, eli ”kilpailukyvyn ja sosiaalisen ulottuvuuden vahvistamista globalisoituvassa maailmassa”. Puhe tulee varmaan olemaan otsaketta seksikkäämpi…

Comment

required