Kohti viikonloppua. Eilinen automatka Strasbourgista Brysseliin meni ongelmitta. Pari tietyöpätkää ja ”drive-in” McDonalds hidastivat.

Olemme ottaneet ”mäkkärin” Strassi-keikkojen perinteeksi. Matkalla Brysselistä Strasbourgiin pysähdymme heti Ranskan puolella McDonaldsiin. Toivottavasti Ranskan Attac ei pane pahaksi. Lohduksi heille, että kutsumme ranskalaisia ranskalaisiksi ja Bic Macia Le Bic Maciksi.

Strasbourgin viikot ovat raskaita. Raskainta on tulla kotiin torstai-iltapäivänä ja lähteä samantien iltakoneella Suomeen. Tällä kertaa tein poikkeuksen ja lensin Suomeen vasta perjantaiaamuna. Siinä ehti illalla leikkiä, kylvettää ja nukuttaa Emilien ja Oliverin. Aamullakin sain vielä hoidettua aamumaidot. Tulevaisuudessa noudatan samaa kaavaa Strasbourgin viikoilla.

Tänään ei ollut varsinaista meppikiertuetta. Sen sijaan meillä oli kokoomusmeppiryhmän (avustajat ja mepit), kokoomusjohdon ja suuren valiokunnan kokoomusedustajien yhteiskokous. Kävimme läpi yhteistyön kehittämistä, presidentin vaaleja, perustuslakia ja tulevaisuusstrategioita. Jälleen kerran mainio kokous. Yhteistyö on saumatonta ja henki erinomaista. Se taitaakin näkyä ja kuulua.

Viikonlopusta on tulossa mukavan vilkas. Huomenna on EU-suurlähettiläs Eikka Kososen järjestämät ”Jazz brunssit”. Perinne alkoi Erkki Liikasen aikana. Juhlissa soittaa aina suomalainen jazzorkesteri ja tarjolla on suomalaisten kokkien valmistamia herkkuja.

Sunnuntaina on Emilien koulun kesäjuhlat. Emilie esiintyy prinsessana. Siinä on taas papalla kyynelissä pitelemistä. Piiloudun videokameran taakse…

Comment

required