Idag har jag äran att delta i en svensk klassiker, Sommar i P1. Du kan lyssna på programmet som börjar 13.00 svensk tid. Repris på kvällen. Du hittar alla sommarpratarna på Sveriges radio, alltså deras hemsida.

Jag fick många goda råd om hur det lönar sig att lägga upp programmet. Lätt var det inte. Jobbade länge på strukturen och innehållet.

Det blir 12 låtar och cirka 12 storyn om allt mellan himmel och jord – om min barndom, om språk, om studier, om att vara utrikesminister, om mitt förhållande till Carl Bildt, om idrott, om Finalnds raketlyft, mm. Jag körde med fem finska låtar, två svenska och resten blev band och artister från USA och Storbritannien.

Låt mig veta vad du tyckte om programmet. Alltid tacksam för feedback.

Igår drog jag en kort triathlon vid Kuusijärvi – 750m simm, 20km cykel och 5,5km löpning. Det gick kanonbra (som man säger på rikssvenska). Förbättrade förra årets tid med 8 minuter och tiden för två veckor sedan med 4 minuter. Det blev 1.08,30. Simmade på c 13 minuter, cyklade med ett snitt på 39km/h och sprang på c 22 min. Byten tar alltid sin tid.

Nu tänkte jag gå till Riksdagen på ett litet möte med stora utskottet och sen tänkte jag njuta av sommaren vid salutorget. Det finns väl inget som klår en varm Nordisk sommar…

Comment

required