Pikablogi ennen paidansilitystä ja nukkumaanmenoa. Pitää olla virkeä huomisella Wienin matkalla.

Tänään päivä alkoi Mäkelänrinteen uimahallilla ja päättyi iltalenkkiin…ja Bluesin jatkoerä voittoon Kärpistä.

Aamulla kävin Valtioneuvoston kansliassa täyttämässä sidonnaisuuskaavakkeen. Siinä valtioneuvston jäsen kertoo omistuksistaan ja sidonnaisuuksistaan. Nämä hallintohommat ovat tärkeitä ja niissä pitää olla tarkkana. Avoimuus on avainsana.

Sen jälkeen oli ensimmäisen SELKO-briiffin vuoro. SELKO on ulkopoliittista munkkilatinaa, joka viittaa tekeillään olevaan turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon. Kävimme sitä läpi Markus Lyran ja Johanna Kotkajärven kanssa. Erinomainen sessio.

Aamulla tapasin myös tulevan EU-suurlähettiläämme, Jan Storen. Vanha kaveri, joka tulee olemaan loistava EU-lähettiläs.

Ennen ”Reissumies”-lounasta vietin puolitoista tuntia Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa. Erinomainen keskustelutuokio, jossa keskityimme muun muassa Lissabonin sopimukseen ja ajankohtaisiin ulkopoliittisiin aiheisiin.

Kokoomuksen ministeriryhmän jälkeen tapasin Amnestyn edustajia. Keskustelimme muun muassa Tiibetin ihmisioikeustilanteesta. Sain hyvää evästystä.

Iltapäivän päätteeksi osallistuin vielä Eduskunnan turvallisuuspoliittisen seurantaryhmän kokoukseen. Keskustelimme tuosta yllä mainitusta SELKOsta. Koossa on erinomainen ryhmä, jonka kanssa on hyödyllistä käydä avointa keskustelua selonteosta.

Kaikissa Eduskuntatapaamisissa peräänkuulutan aina avointa ja vilkasta keskustelua ulkopolitiikasta. Mitä enemmän sen parempi.

Päivän puhelindiplomatiasaldo oli puhelu Saksan ulkoministeri Steinmeirin kanssa. Olivat valmistautuneet tulkkaukseen. Steinmeier oli selvästi innostunut kun vedimme keskustelut saksaksi. Ei tuo minun saksa nyt mitään ihan saumatonta ole, mutta kyllä se ihan kohtalaisesti tuntui sujuvan.

Teitittelin häntä koko keskustelun ajan. Lopussa hän kuitenkin sanoi, että ”kuule Alex, meillä EU-ulkoministereillä on tapana sinutella”. Keskustelusta jäi erinomainen fiilis.  

Lopuksi kävimme vielä virkamiesten kanssa läpi huomisen Wienin matkan Itävältä-osuuden. ETYJ-asioiden lisäksi tapaan nimittäin Itävallan ulkoministerin. Tulee jännä päivä.

Comment

required