Bongastin tänään jotain uutta: Ville Rannan sarjakuvablogin. Rannan sarjakuviin olin törmännyt aiemmin, mutta sarjakuvablogi oli uusi tuttavuus.

Mahtava genre. Osaisinpa piirtää…

Eräs kaverini vinkkasi sivustosta, koska 18.2. merkinnässä käsiteltiin EU:ta. Kävin kurkkaamassa ja innostuin, enkä vain EU-asioista. Blogi todella loistava. Suosittelen.

Viimeisimmässä merkinnässään Ville kertoo rakastavansa EU:ta ja siksi kritisoivansa sitä. Oikein!

Merkinnässä on helmiä, vai mitä pidät esimerkiksi näistä?

1. ”Ajateltiin mennä Tukholmaan, mutta ei olisi kiva mennä Ruotsiin ryyppäämään. Siellä ei edes saa polttaa, ja sitäpaitsi koko EU:sta aiotaan tehdä Ruotsi”. Apua!

2. ”Mähän rakastan EU:ta siksi mä sitä kritisoinkin. Sen malliksi on otettu luterilainen tehoyhteiskunta. Kun katolilainen kaksinaismoralismi tuhotaan, kaikki mukavuus ja synti, ja ilo menee myös.” Niinpä…Tämä kuullostaa muuten ihan Jukka Relanderilta. Hänkin loistotyyppi.

3. ”Jumala vihaa liberalismia. Jumala rakastaa syntiä. Jos ei ole syntiä, ei ole jumalaa. Tehotaloudessa on kannattavuus ja kannattamattomuus, ei muuta.” Pitäisi ehkä täsmentää, että Ranskalainen Jumala vihaa liberalismia…

Blogimerkinnässä on väite, jonka kuulee usein: EU kieltää lakupiiput. Ei muuten kiellä.

Tuo juttu lähti liikkeelle joskus 1990-luvun loppupuolella kun laadittiin tupakan piilomainonta direktiiviä. Sillä kiellettiin purkkaa sisältävät röökiaskit EU-tasolla.

Sama asetus ajettiin läpi Suomessa jo 1980-luvun alussa. Ei haluttu, että lapset oppivat huonoille tavoille. Lakupiippuja tämä ei koske.

En ole mikään holhousyhteiskunnan kannattaja, mutta tämäntyyppiset lait voin vielä niellä. Niillä on todellakin hyvä tarkoitus.

EU:ta ei muuten kiittää tai syyttää siitä, että sauhuttelu ravintoloissa on monessa maassa kielletty. Näistä hommista säädetään ihan kansallisella tasolla.

Comment

required