Tänään se alkaa, viikonloppu seitsemän kollegan kanssa Lapin maalisauringossa. Saariselälle saapuvat iltapäivän mittaan EU:n korkea edustaja Ashton ja ulkoministerit Bildt, Davutoglu, Frattini, Kouchner, Moratinos ja Paet perheineen.

Aiomme keskustella kolmesta eri otsikosta: 1. EU:n institutionaaliset haasteet Lissabonin sopimuksen voimaan astumisen jälkeen, 2. EU ulkopoliittisena, globaalina toimijana ja sen suhteet kolmansiin toimijoihin (USA, Kiina, Venäjä) ja 3. EU:n naapuruuspolitiikka.

Odotan keskustelulta paljon. Tällaisille epävirallisille kokoontumisille on selkeä kysyntä. Virallisten ulkoministerikokousten aikana jää harvemmin aikaa strategiseen keskusteluun ja aivoriiheilyyn.

Erityisen ylpeä olen saadessani esitellä kollegoille Suomen Lappia. Maisemat ja puitteet eivät voisi olla paremmat. Kävin iltapäivällä lentokentällä toivottamassa korkea edustaja Ashtonin tervetulleeksi. Kaikki ovat tähän mennessä vaikuttaneet tosi innostuneilta. Illalla kokoonnumme yhteiselle illalliselle paikalliselle porotilalle.

Lisää tunnelmia huomenna.

Comment

required