Tällaisina päivinä on erityisen hienoa olla Suomen ulkoministeri. Takana on ikimuistoinen päivä Saariselällä. Aamun aktiviteettien, haastattelujen ja potkukelkkailun jälkeen kävimme EU:n korkean edustajan Catherine Ashtonin alustuksesta viiden tunnin epävirallisen visiokeskustelun EU:n tulevaisuudesta takkatulen äärellä. Ulkona paistoi aurinko. Koolla oli kahdeksan ulkoministeriä.

Perhepotretti (kuvat Eero Kuosmanen)

Suomen Lapissa on parhaillaan myös paljon kotimaista ja kansainvälistä mediaa. En voinut keskustelujen luottamuksellisuudesta johtuen paljoakaan valottaa ministeritapaamisen sisältöjä, mutta itse annoin vahvan tukeni EU:n ulkopolitiikalle ja Cathy Ashtonille. Näyttää, että meneillään on käänne positiiviseen suuntaan.

Aamulla laavussa Catherine Ashtonin kanssa.

Täytyy sanoa, että kaikki meni tänään niin sanotusti putkeen – sekä asiapuolella että sen ulkopuolella. Yksi kollegoista kertoi etukäteen haluavansa nähdä poron, ja sekin onnistui.

Vedän viikonlopun antia yhteen huomenna paremmalla ajalla.

Tänään vietämme myös talvisodan päättymisen 70-vuotispäivää. Aseet vaikenivat 13.3.1940. Tällaisena päivänä kunnioitamme sodassa kaatuneiden sotilaiden muistoa sekä veteraaniemme työtä. Eli mielessä kulkee isänmaallisia ajatuksia.

Comment

required